GündemManşetTurizm

TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR

15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Filiz Karacaağaç, beraberindeki heyetle ilk olarak Muğla Valisi Esengül Civelek’i makamında ziyaret etti.

Etkinlikler daha sonra Muğla Müzesi’nde devam etti.

Turizm Haftası’nın açılışına Muğla Valisi Esengül Civelek, Vali Yardımcısı Kamil Köten, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Filiz Karacaağaç, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz,  Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta yaptığı konuşmaya başarılı, verimli, bereketli ve bol kazançlı bir sezon geçirilmesi temennisiyle başlayan Vali Civelek, “Turizm sektörü, ülkemizin kalkınması, gelişmesi, büyümesinde döviz girdisi sağlayıcı, gelir getirici ve istihdam yaratıcı bir sektör olarak çok önemli bir yere sahiptir. Turizm sektörü aynı zamanda da Muğla’mız içinde çok önemlidir. Çünkü Muğla’mız bir turizm kentidir, turizmde lider kenttir. Sektör, ilimizin sosyo-ekonomik- kültürel gelişimine ciddi katkılar sağlamaktadır. Ülke turizminin en önemli destinasyonlarından olan yabancı ve yerli turistlerin rağbet ettiği İstanbul ve Antalya’dan sonra en fazla turistin geldiği bir turizm merkezi olarak Muğla’mız iki uluslararası havalimanı, kolay ulaşım imkanları, gelişmiş altyapısı ile diğer yandan da sahip olduğu tarihi, kültürel değerleri, doğal güzellikleri ve son zamanlarda da cazip hale gelen doğa sporlarının turizme sunulmasında, sürdürülebilir turizmin sağlanmasında oldukça güçlü bir konuma sahiptir” dedi.

Muğla’nın turizmde güçlü bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Vali Civelek, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Turizm sektörümüzün daha da geliştirilmesi, var olan ulusal ve uluslararası marka konumumuzun daha da güçlendirilmesi, turizm gelirlerimizin arttırılması, turizmimizin süreç içerisinde rekabet edebilirliğinin de güçlendirilmesi için tüm tarafların ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin, meslek örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitenin işbirliği içerisinde yurt içinde ve yurt dışında daha çok tanıtım ve pazarlama çalışmalarına ağırlık vermesi gerekmektedir. Turizm Haftası’nın, her yönden değişime ve gelişime açık, geleceği parlak Muğla’mıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Vali Civelek’in konuşmasının ardından yerel sanatçılardan Mustafa Bozdağ tarafından müzik dinletisi sunuldu, Göktepeli Kadınlar halk oyunları gösterisi yaptı.

Daha sonra Vali Civelek ve beraberindekiler, “Muğla’dan” adlı fotoğraf sergisini gezdiler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu