GündemHayatManşet

BAŞKAN ARAS’TAN TCK 103 KADIN PLATFORMU’NA TAM DESTEK

TCK 103 Çocuk Cinsel İstismarına Karşı Kadın Platformu Bodrum üyeleri, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti.

Çocuk cinsel istismarını düzenleyen Türk Ceza Kanunu’nun 103. maddesi ile ilgili af girişimlerine dikkat çekmek amacıyla kurulan platformun Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi’nde görev alan üyeleri ile CHP Bodrum İlçe örgütündeki temsilcilerinden oluşan heyet, Başkan Aras’a çalışmaları hakkında bilgi verdi. Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu’nun da hazır bulunduğu görüşmede Başkan Aras’a 68 sayfadan oluşan bir dosya sunan platform üyeleri, TBMM’ye yaptıkları “İstanbul Sözleşmesini Uygulayın” çağrısını yineleyerek, bu mücadelede Bodrum’da yaşayan tüm kadınlardan destek beklediklerini ifade ettiler.

Bodrum’da özellikle kadın inisiyatiflerinin çalışmalarını takdirle izlediğini belirten Belediye Başkanı Ahmet Aras da çocuk cinsel istismarını önlemeye yönelik her çalışmaya destek vereceğini kaydetti. Bodrum’da bu konuda bir çalıştay düzenlenebileceğini söyleyen Aras, “Önce yüksek katılımlı bir çalıştay ardından bir manifesto hazırlayalım. Bu süreçte Kent Konseyi içinde bir çocuk meclisi kurulabilir. Kurumlarımız bünyesinde, çocuk istismarı ile ilgili rehberlik ve danışmanlık hizmeti verecek bir birim oluşturabiliriz. Kamuoyunun dikkatini çekmek için afiş ve görsellerden yararlanırız. Belediye olarak elimizden gelen tüm desteği vereceğiz” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu