EkonomiGündemManşetSağlık

BODTO BAŞKANI UYARDI: “ASILSIZ HABERLERE İTİBAR ETMEYİN”

Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon,Meclis Üyesi Toros Demirdöven, 5 Nolu Meslek Komitesi Başkanı Ömer Faruk Dengiz, KomiteÜyeleri Yasemin Akpınar ve Alişir Şahin ile birlikte 24 Haziran Çarşamba günü, Bodrum’daki asılsız salgın haberleri hakkında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Toplantıda Bodrum’da normalleşme süreci ile birlikte gerekli önlemlerin de alınarak güvenli şekilde turizm faaliyetlerinin yapılabileceğine, asılsız haberlere itibar etmeyerek Bodrum’u yerel medyadan takip etmenin önemine vurgu yapıldı.

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum hakkındaki karalama haberlere itibar edilmemesi konusunda uyarılarda bulunarak şunları kaydetti: “Bodrum Ticaret OdamızınKonaklama ve Otelcilik sektörünü temsil eden 5 No’lu Meslek Komitemiz ile gördük ki Bodrum’u kendi içimizden karalamaktayız. Bundan kastım tüm ticari faaliyetini bırakmış, 65-70 yaş ve üstü, Bodrum’daki ikinci konutlarda yaşayan, ticari faaliyetlerini bırakmış büyüklerimizfacebook, twitter, instagram hesaplarından ve whatsappgruplarından, Bodrum’da şu kadar hasta var, şu kadar virüs var, hastanelerde şu kadar kişi yatıyor diye karalama haberleri yapıyorlar. Niye yazdıklarını sorduğumuzda ise “Bodrum’a çok insan gelmesin biz bu yazı rahat geçirelim.” diyorlar. Bu açıklamaların ekonomik etkilerini düşünmüyorlar ancak Bodrum’da tek yıldızlıdan 5 yıldızlıya, butik otellerden pansiyonlara kadar 100 binin üzerinde yatak kapasitemiz var. Bu asılsız haberleri yaratan kişiler ister istemez Bodrumu kötülemeye başladı. Biz de BODTO olarak bu konuya dikkat çekelim bu haberlerin asılsız olduğunu söyleyelim istedik”.

BODTO Başkanı: Bodrum’un marka değerini düşürmeyelim

Esas problemin buraya serbestlikten sonra gelenler ile birlikte bu kişilerin‘ben geldim aman başkası gelmesin’ düşüncesi olduğunun altını çizen BODTO Başkanı, “Bodrum bu sene sessiz sakin geçsin diye düşünüyorlar. Oysakiburada 7 bin üye bizde, 7 binEsnaf Odasında,3 binŞoförlerOdasında ve kayıtlı olmayanlar da olmak üzere Bodrum’da20 binin üzerindetüccar ve esnafımız varken böyle karalama haberler yapmak hiç hoş bir şey değil.Hastalık var ancak bu kadar da endişe edilecek bir durum yok.Tatil yapmak isteyenler lütfen dedikodulara ve yanlış sosyal medya bilgilerine değil de gerçek bilgiye itibar etsinler. Turizm yeri olarak bu tip dedikodulardan darbe almayalım. Bodrumumuzun marka değerini düşürmeyelim. Gerekli önlemleri alarak normalleşme standartlarına da uyalım ve ekonomik faaliyetlerimizi sürdürelim Lütfen Bodrum’u karalamayalım.” şeklinde uyarılarda bulundu.

Bodrum’u yerel basından takip edin

Meclis Üyesi Toros Demirdöven de büyütülecek bir durum olmadığına işaret ederek şunları söyledi: “Aman gelmeyin Bodrum’da Korona tavan yaptı şeklinde yüzlerce asılsız haber var. Kulaktan dolmabu haberler büyütülüp çarpıtılabiliyor. Bunu önlemek amaçlı, ‘Bodrum’da çıkan haberleri yerel basından takip edelim’ diye bir kampanya başlatalım. Tamam, hastalık var ancak büyütülecek bir durum yok. Olan hastalıkta daha çok dışardan bir vesileyle buraya gelenlerde çıktı yani Bodrum’un yerel halkında da böyle bir şey yok. Görüyorsunuz kaç gündür Bodrum’da intihar vakaları var. Ve bunun arkası da gelecek. Herkes öz sermayesini yedi ve bitirdi. Burada en büyük olay, bir mülki idare amirinin çıkıp resmi açıklama yapması ve durumu anlatması. Endişe edecek bir durum yok, Bodrum’da en ufak işletmeden en lüks işletmeye kadar herkes önlemini aldı.”

Ekonomik faaliyetlere devam

5 No’lu Meslek Komitesi Başkanı Ömer Faruk Dengiz ise, ekonomik sorunlar nedeniyle artan intihar vakalarına dikkati çekerek, “Ekonomik durumlardan dolayı gerçekleşen intiharlarCovid’den daha tehlikeli. Ocak ayından beri Bodrum’da intihar sayıları Covid vakalarından daha yüksek. Bu yaşanan ekonomik sıkıntılardan ötürü insanlar hayatlarından oluyorlar. Bodrum’da evet Covid gerçeği var ve bu gerçeği göz ardı etmiyoruz ancak artık normalleşme süreci sonrası gerekli önlemleri de alarak ekonomik faaliyetlerimize devam edebiliriz.” şeklinde konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu