ÇevreGündemManşet

İNSAN DOĞAYA DÖNDÜ!

Koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla alınan bir çok tedbirin normalleşme süreciyle birlikte kaldırılması sonucu Bodrum’un doğal güzellikteki yerlerinde yine bilindik manzaralar oluşuyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzun süre kapalı kalan sahiller ve mesire yerleri, yasağın kalkmasının ardından yeniden ziyaret edilmeye başlandı. Uzun süre sessiz ve temiz kalan bu bölgeler, kısıtlamaların kalmasının ardından Bodrumlu vatandaşların ve ilçeye tatile gelen misafirlerin uğrak noktası oluyor. İşletmeler yerine doğal ortamlarda vakit geçirmek isteyen bazı vatandaşlar ise, yanlarında getirip yemek ve içecek artıklarını gelişi güzel doğaya ortaya istenilmeyen kötü görüntüler çıkıyor. Bodrum’un en güzel koylarından biri olan Cennet Koy’da da bu görüntülere sıklıkla rastlanmaya başladı. Bölgede çok sayıda çöp konteynırı ve uyarı levhası bulunması rağmen doğaya atılan yoğun çöpler dikkatlerden kaçmazken, bunları gören diğer vatandaşlar çöp atan vatandaşlara tepki gösteriyor.

Temizlik Seferberliği ile Farkındalık Çalışması Yapıldı

Bodrum Belediyesi ekipleri de Çevre Haftası dolayısıyla ‘Temizlik Seferberliği’ kampanyası başlattı. Belediye temizlik ekipleri, ilçenin önemli sahil ve mesire yerlerinde temizlik çalışması yaparken, bölgede bulunan vatandaşları çöp atmamaları konusunda uyarıyor.

Bodrum Belediye dışında bazı sivil toplum kuruluşları ve çevreciler tarafından da temizlik kampanyaları düzenlenerek tek kullanımlık ambalaj atıkları başta olmak üzere doğaya hiç bir şekilde zarar verilmemesi için farkındalık çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu