ÇevreGündemManşet

DÜNDAR VE ÖZDİL’LERİN VİLLALARINDA YIKIMLAR SÜRÜYOR

Bodrum’da, Firari Can Dündar ve eşinin üzerine kayıtlı lüks villa ile Gazeteci Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil adına kayıtlı villada tespit edilen imara aykırı kaçak eklentilerin yıkımları devam ediyor.

Bitez Mahallesindeki bir sitede deniz kıyısında bulunan Gazeteci Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil adına kayıtlı villanın imara aykırı eklentilerin yıkında 10. güne girildi.

Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekiplerin gözetiminde mülk sahibi tarafından tutulan işçiler tarafından gerçekleştirilen yıkımda bugüne kadar jenaratörhane, depo ve müştemilat olarak kullanılan bölümlerin yıkımı tamamlandı. Villaya sonradan eklenen diğer bölümlerin yıkımı ise devam ediyor.

MİT Tırları davasında aranan Can Dündar ile eşinin adına tapulu villanın bazı eklentilerinin hem orman hem de hazine arazilerini gasp ettiğinin tespit edilmesi üzerine işlem başlatılmış ve yıkım kararı alınmıştı. Villanın pergule yıkımlarının ardından bugün ise havuzunun yıkıldığı görüldü.

Lüks villanın 28 metrekaresinin Orman arazisi 188 metrekaresinin ise Hazine arazisini işgal ettiğini için Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri Can Dündar ve eşine 148 bin TL ecrimisil cezası kesilmiş Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ise 6831 SKM suçundan soruşturma başlatılmıştı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu