ÇevreGündemHayatManşet

ÇEVRESİNE SAHİP ÇIKAN VATANDAŞLARDAN ANLAMLI MESAJ

Bodrum’da sorumsuz vatandaşlarca sahile ve denize atılan çöplerden oluşan “Ayıların Sergisi” açıldı. Sergide, dağdaki ayılardan da özür dilendi.

Kumbahçe Mahallesi Paşatarlası Sahili civarında yaşamını sürdüren vatandaşlar, gece saatlerinde sahilde alkol aldıktan sonra çöplerini kumsalda bırakıp giderek çevreyi kirleten, duyarsız şahıslara ilginç bir yöntemle tepki gösterdi.

Sahildeki alkol şişeleri ve ambalaj atıkları ile denizdeki araç lastikleri, tahta, halat gibi atıkları sahile toplayan vatandaşlar, topladıkları atıkları düzenleyerek sergiledi. Sergilenen çöplerin önüne bir de bilgilendirme mesajı yazan vatandaşlar şu ifadeleri kullandı;

“AYILARIN SERGİSİ. “Sahillerimizi kullanan ayılardan kalanlar (Dağdaki ayılardan özür). Bu ayı cinsi gece karanlıkta ortaya çıkmakta. Nadir görülen bir cins olmakla birlikte (aramızda çok var) bir gecede plajımıza bıraktıkları atıklar. Lütfen bu cins ayıları uyaralım ve çevremize sahip çıkalım.”

Bir süre bölgede kalan serginin daha sonra kaldırıldığı görüldü.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu