GündemManşet

DEV YOLCU GEMİSİNDEN TAHLİYE…

Bodrum Kaymakamlığı, Liman Başkanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve özel bir gemi acentesi işbirliğinde gerçekleştirilen operasyonla yolcu gemisinde sözleşmeleri bitmesine rağmen 45 gündür denizde kalan 27 Türk personeli tahliye edildi.

Malta bayraklı “Mein Schiff ” isimli kruvaziyer gemisi yaklaşık 2 önce çıktığı Mısır seferinin ardından Koronavirüs salgını nedeniyle hiçbir limana giriş yapamadı. 45 gündür Limanlara alınmayan dev yolcu gemisi son olarak Yunanistan’ın Atina şehri açıklarına demir attı.

Yunanistan’ında limanına yanaşmasına izin verilmeyen yolcu gemisi 501 mürettebatıyla deniz açığına demir atarak beklemeye başladı. Gemide çalışan ve sözleşme süreleri dolan 27 Türk vatandaşı da ülkeye dönemedi.

Türk yetkililerin devreye girmesiyle Atina’dan yola çıkan dev yolcu gemisi sabah erken saatlerde Bodrum açıklarına demir attı. Bodrum limanından çıkan 1 bot gemiye 6 sefer yaparak 27 Türk vatandaşını gruplar halinde aldı.

Valizleri dezenfekte edilen ve ateşleri ölçülen vatandaşlar Bodrum limanında ki işlemlerinin ardından yaşadıkları şehirlere gönderildi.

Transferin tamamlanmasının ardından dev yolcu gemisi yeniden Ege Denizine açıldı.

Operasyonu yöneten Merhaba Gemicilik Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Uysal yaptığı açıklamada, “Birçok mürettebat var. Sınırlar kapalı olduğu için çoğu kontratları bitmesine rağmen evlerine dönemediler. Bu gemide yaklaşık 45 gündür Atina açıklarında duruyordu. İçinde bulunan Türk mürettebattan 27 kişi bugün itibariyle Bodrum Limanında inecekler ve evlerine transfer edilecekler.  Gerekli güvenlik önlemleri alındı, Devletimizde burada hep beraber bu 27 kişiyi sağ salim evlerine göndermek istiyoruz. Sağlık ve pasaport işlemlerinin ardından gemi adamlarının çoğu Antalya’ya  bölgesine gidecek.” dedi.

Uysal, “Gemi daha önce birçok kez bodrum limanına uğrak yaptı, umarım normalleşiriz ve yolculu olarak da gemimizi ağırlarız” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu