EkonomiGündemManşet

ÇAM FISTIĞI YÜZ GÜLDÜRDÜ…

Milas ilçesinde yüksekliği 40 metreyi bulan çam ağaçlarına tırmanılarak hasat edilen çam fıstığı, yeni sezondaki fiyatıyla üreticisinin yüzünü güldürdü.

Milas ilçesindeki yerleşim birimlerinde çam ağaçlarının kozalağından elde edilen fıstık çamı çiftçilerin, geçim kaynağı oldu.

Hasat döneminin başladığı ilçede sırığın ucuna taktıkları kancalarla boyları 30-40 metreyi bulan çam ağaçlarına tırmananlar, düşürdükleri kozalakları güneş gören alanlara sererek, kurumasını bekliyor.

Belli bir süre sonra kozalaktan ayrışan çam fıstıkları toplanarak tüccarlar aracılığıyla hem iç piyasaya sunuluyor, hem de ihracat yoluyla değerlendiriliyor.

Çallı Mahallesi Muhtarı Burhan Kara, fıstık çamlarına özenle baktıklarını söyledi.

Civardaki kırsal mahallelerin geçiminin fıstık çamına bağlı olduğunu ifade eden Kara, “Bu yıl güzel bir verim oldu. Üreticilerimiz iyi para kazandı. Fıstık çamını kozalak olarak kilosu 9-10 lirayı buldu. İç fıstık olarak ise pazarda 400 liradan tüketiciye sunuluyor.” dedi.

Çam fıstığı üreticilerinden 60 yaşındaki Mustafa Kara da fiyatıyla çam fıstığının yüzleri güldürdüğünü kaydetti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu