EkonomiGündemManşet

DÜNYA TURİZMİNİN GÜNDEMİ PANDEMİ OLDU

Korona virüsünün (Kovid-19) en çok vurduğu sektörlerden biri olan Turizm sektörünü değerlendirmek için yaklaşık 100 ülkeden 310 acente yetkilisi ve 200 turizmci bir araya geldi.

Yaklaşık 100 ülkeden 310 acente yetkilisi ile 200 turizm profesyonellerinin katıldığı “Turizmde Motivasyon” toplantısı düzenledi. Travel Shop Turkey tarafından organize edilen ve ülkelerarasında düzenlenen toplantıya Türkiye’den ve dünyadan birçok turizmci katıldı. Korona virüsüne karşı alınacak önlemler, turizmin yeniden hareketlenmesi ve otellerin nasıl bir yol izlemesi gerektiği hakkında bilgi alış verişi yapıldı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ında konuk olarak katıl. Aras, Korona virüs salgınının Bodrum’a ve diğer destinasyonlara etkilerini anlattı. İnteraktif konferansta, turizmde yeni döneme dair öngörülerimizi paylaşan Aras yeni dönemde neler yapıla bileceğini turizmcilerle paylaştı.  Toplantıyı organize eden Murtaza Kalender’e teşekkürlerini sunan Başkan Aras, Amerika Tur Operatörleri Birliği (USTOA) Başkanı Terry Dale Bodrum’a davet etti.

Toplantıya katılan Bodrum Tanıtım Vakfı Genel Koordinatörü Serkan Ceylan “Kovid 19 salgınından en çok ve en ağır etkilenen sektör bildiğiniz gibi turizm sektörü. Bu konuda yapılacak çalışmalar krizin atlatılması ve Kovid 19 sonrası turizm ortamının tartışıldığı Uluslararası toplantı ve sempozyumlar devam ediyor. Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde yaklaşık 100 Ülkeden 500 turizmcinin bir araya geldiği Uluslaarsı bir toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile birlikte katıldık. Bu toplantıya kendi ülkelerinden katılan turizmciler fikir ve görüşlerini paylaştı. Bizde Bodrum özelinde pandemi sonrası yaşanacaklarla ilgili çözüm önerileri ve yapılacakları tartıştık. Son derece verimli bir toplantı oldu. Türkiye’nin farklı bölgelerinde bulunan birçok turizmci de bize eşlik etti. Toplantıya aynı zamanda Amerika Tur Operatörleri Birliği (USTOA) Başkanı Terry Dale’de katıldı. Kendisi daha önce Türkiye ve Bodrum’a geldiğini bahsederek çok büyük bir özenle bahsetti. Başkanımız Ahmet Aras’da kendisini pandemi sonrası Bodrum’a davet etti. Kendisi de bu daveti kabul ederek Eylül ayında gelebileceğini söyleyerek olumlu yanıt verdi. Umarım ki bu süreç geçtikten sonra Bodrum’a gelecek ilk uluslararası misafirimiz olur. Bu tür toplantıların devam etmesinin turizm açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz”dedi.

Turizmci Zeynel Kılıç ise toplantının çok verimli geçtiğini belirterek “toplantıya Dünya’dan 100 ülkeden acenteci ve turizmci katılmıştır. Bunların başında dünyanın en seçkin sivil toplum kuruluşu olan Amerika Tur Operatörleri Birliği (USTOA) Başkanı Terry Dale ve Ülkemizin cennet köşesi olan Bodrum’un belediye Başkanı Ahmet Aras’ta katılmıştır. Bu 500 katılımcı Kovid-19 çerçevesinde yaşadığımız sorunlar bu pandemi sonrası turizmde alınacak olan yeni kararlarla ilgili görüş alış verişinde bulunulmuştur. Bunların başında dile getirilen konu kovid-19 pasaportunun uygulamaya geçeceğiyle ilgili bir tartışma zemini de oluştu. Buna karar vermiş ülkeler var bu karşı gelenlerde var bunu dile getirdi turizmciler. Çok ciddi bir şekilde kovid-19 pasaportu gündeme gelecek. Bu pasaport olunca ülkeden ülkeye geçile bilecek. Yurt dışından gelecek turistlerin kovid-19 pasaportu sorguluyor olabileceğiz veya ülkeler arası dünyanın neresine gidilirse gidilsin Kovid pasaport uygulaması getirilmesi gibi bir çok konu görüşüldü. Bu toplantı vesilesiyle Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras Amerika Tur Operatörleri Birliği (USTOA) Başkanı Terry Dale ülkemize davet etti. Kendisi de bu daveti kabul etti. Eylül veya Ekim ayında sayın Başkan ülkemizi ziyarete gelecektir. Bu sayede Bodrum’un tanıtımı çok ciddi bir şekilde Amerika’da da yapılmış olacaktır” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu