GündemManşet

Gürün’den Açıklama

Aday Olup Olmayacağı Tartışılıyordu

 

Kamuoyunda yeniden aday olup olmayacağı merakla beklenen Doktor Osman Gürün, beklenen açıklamayı yaptı.

Osman Gürün yayımladığı açıklamada, “Hizmet üretme çabasıyla geçen bu sürecin sonunda 2024 yerel seçimlerine yaklaştığımız bu günlerde aday belirleme süreci de genel merkezimiz tarafından başlatıldı. 5 dönem, 25 yıl gibi uzun bir süre görev yapma onurunu yaşayan bir belediye başkanı olarak yapmış olduğum değerlendirmeler sonucunda 2024 yerel seçimleri için aday olmama kararı aldım” dedi.

Osman Gürün açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizde genel seçimlerin tamamlanmasının ardından 2024 yerel seçim sürecine girmiş bulunuyoruz. 1999 yerel seçimlerinde hemşehrilerimin oylarıyla Muğla Belediye Başkanı olarak göreve başladım ve 3 dönemin ardından 2014 yılında 13 ilçemizdeki hemşehrilerimin oylarıyla kurucu büyükşehir belediye başkanı olarak seçildim. Bir yandan büyükşehir yapısını oluştururken bir yandan da kentimizin eksiklerini belirleyerek hızlı bir şekilde çözüme yönelik çalışmalara başladık. İlk dönem yapmış olduğumuz çalışmalar ve hayata geçirdiğimiz projelerin ardından 2019 yerel seçimlerinde ikinci kez büyükşehir belediye başkanlığına değerli Muğlalıların oylarıyla seçildim. Muğla’ya ve hemşehrilerime 27 yıl hekim olarak 25 yıl da belediye başkanı olarak hizmet verdim.

3 dönem Muğla il belediye başkanlığı ve 2 dönem büyükşehir belediye başkanlığı görevlerini yürütürken bu görevleri bana Muğlalı hemşehrilerimin bir emaneti görerek, siyasi bir yaklaşım göstermeden tüm kentin belediye başkanı olarak görev yaptım. Kamu kaynaklarını korunmak, vatandaşlarımızın tek kuruşunun hesabını verebilecek şekilde şeffaf ve hukuk çerçevesinin dışına çıkmadan çalışmak, bana güvenenlerin başını öne eğdirmeyecek şekilde hizmet vermek önceliğim oldu. çocuklarımıza korunmuş, talan edilmemiş bir kent bırakmak için çevre ve imar konularında mücadele ederken, ekibimle birlikte alt yapıdan tarıma, sağlıktan kültür faaliyetlerine varıncaya kadar birçok konu da proje ve hizmet ürettik.

Hizmet üretme çabasıyla geçen bu sürecin sonunda 2024 yerel seçimlerine yaklaştığımız bu günlerde aday belirleme süreci de genel merkezimiz tarafından başlatıldı. 5 dönem, 25 yıl gibi uzun bir süre görev yapma onurunu yaşayan bir belediye başkanı olarak yapmış olduğum değerlendirmeler sonucunda 2024 yerel seçimleri için aday olmama kararı aldım.

Bana 3 dönem il, 2 dönem büyükşehir belediye başkanlığı fırsatı ve görevi veren, öncelikle hangi partiye gönül vermiş olursa olsun bu emanetin sahibi olan tüm Muğlalılara, kuruluşun ve kurtuluşun partisi, üyesi olmaktan onur duyduğun Cumhuriyet Halk Partimize, desteklerini her zaman yanımda hissettiğim çok değerli eşim ve çocuklarıma, bugüne kadar birlikte yürüdüğümüz yol arkadaşlarıma ve tabii ki birlikte görev yaptığım mesai arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum.

2024 yerel seçimlerinde partimiz tarafından Muğla’mızda aday gösterilecek tüm arkadaşlarıma şimdiden başarılar diliyor ihtiyaç duyduklarında her zaman yanlarında olacağımı bilmelerini istiyorum. 2024 seçimlerinden başarıyla çıkacak arkadaşımıza görevi devrececeğim güne kadar Muğla’mın emaneti olan görevimi ilk günkü heyecan ve özveriyle sürdüreceğimi belirterek tüm hemşehrilerime saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu