EkonomiGündemManşet

KOSGEB, MİTSO’DA TEMSİLCİLİK OFİSİ AÇACAK

KOSGEB’in hizmetlerinden yararlanmak üzere Muğla’ya gidip gelmek zorunda kalan  Milaslıların bu tür işlemlerini Milas’tan takip edebilmeleri amacıyla Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın talebi üzerine, Oda binasında tahsis edilen bir odada KOSGEB temsilcilik ofisi açılıyor.

Küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirmek ve desteklemek amacıyla faaliyetlerini  sürdürmekte olan T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)’in Muğla Hizmet Müdürlüğü’ne bağlı olarak  MİTSO’da hizmet verecek bir temsilcilik ofisi açılıyor. Bu yıl, 10 Mayıs’ta, KOSGEB Muğla İl Müdürü Gökhan Akaydın ve kurumun KOBİ uzmanı Derya Delice Altunbağ’ın MİTSO’yu ziyareti sırasında MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’a KOSGEB’in bir temsilciliğinin açılmasını gündeme getirmişti.Talebin olumlu karşılanması üzerine MİTSO, Milas’ta bir temsilcilik ofisi açması için başvuruda bulunmuştu. MİTSO’nun talebi uygun bulunurken  istenilen taahhütleri üstlenmesiyle birlikte KOSGEB’in temsilcilik ofisi kısa süre içinde MİTSO binasında tahsis edilen odada hizmet vermeye başlayacak.

MİTSO’da KOSGEB Temsilcilik Ofisi’nin hizmete girmesiyle birlikte Milaslılar ve Oda üyeleri işlemleri için Muğla’ya gidip gelmekten kurtulacaklar ve özellikle açılacak meslek edindirme kurslarıyla ilgili kayıtlarını daha kolay yapabilecekler ve KOSGEB’in destekleri konusunda daha kolay bilgi edinebilecekler. MİTSO’da açılacak KOSGEB Temsilcilik Ofisi devlet desteklerinden yararlanmak isteyenler için de ilk başvuru adresi olacak.

KOSGEB’in Milas’ta bir temsilcilik ofisi açması için son onayın beklendiğini belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “KOSGEB’in desteklerinden yararlanmak isteyen, devlet desteğiyle kendi işyerlerini kurmak amacıyla mesleki eğitim kurslarına katılmak isteyenlerin KOSGEB’e Milas’ta ulaşabilmelerini istedik. Bu nedenle Milas’ta KOSGEB’in bir temsilcilik ofisi açılması için başvuruda bulunduk. Bizden bazı teminatlar istendi. MİTSO olarak bunları yerine getirdik. Önümüzdeki günlerde KOSGEB’in bir temsilcilik ofisi, Oda binamızda tahsis ettiğimiz bir odada faaliyete başlayacak. MİTSO olarak yine “olmaz” denilen bir işi başarmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu