ÇevreGündemManşet

“Beyaz Kum” Görünümlü Mermer Tozu Tepkisi

2020'de, 27 İşletmeye 'Kıyıya Müdahale Etmekten' İşlem Yapıldı

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kent Konseyi, sahile mermer tozu olduğu belirtilen “beyaz kum” dökülmesine tepki gösterdi.

Bodrum Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu’nun da katıldığı  belediyenin toplantı salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada bulunan  Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, yaz sezonuna yaklaşılmasıyla birçok alana mermer tozu döküldüğüne dair ihbarlar aldıklarını söyledi.

Sahillere beyaz kum görünümlü mermer tozu dökmenin yanı sıra duvarlar da örüldüğünü savunan Yılmaz, “Doğal alanlarımız sahillerimiz değiştirilmeye çalışılıyor. Kıyı kenar çizgisine müdahale ediliyor. Yapılan bu çalışmalarla hem denize müdahale ediliyor hem de deniz canlılarına. Buralara maden atıkları dökülüyor. Geçen yıl birçok arkadaşımızla bunların hepsini tespit ettik. Bu dökülen maddenin nasıl zararlı olduğunu gördük.” diye konuştu.

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri ve Çevre Koruma Birimi Müdürü Engin Doğan da gelen şikayetler üzerine kıyılarda denetim yaptıklarını belirterek, “Geçen yıl 27 işletmeye ‘kıyıya müdahale etmekten’ işlem yapıldı.” ifadesini kullandı.

Milas-Bodrum sınırında yer alan Pina Yarımadası’ndaki bir otelin sahiline geçtiğimiz günlerde beyaz kum döküldüğü şikayetleri üzerine, jandarma ve Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatılmış, alanda inceleme yapan ekipler, sahile dökülen maddenin yüzde 55 oranında mermer tozu yoğunluklu kalsiyum oksit maddesi olduğu belirlenmişti.

Maddeyi sahile döken tesise 270 bin lira idari para cezası uygulanacağı bildirilmişti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu