ÇevreManşet

Garaovada Frontag Nexus Projesi Tanıtımı

Belediye İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Çalışmalarını Sürdürüyor

 

Bodrum Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından Garaova Tarım Park’ta FrontAg Nexus Projesinin tanıtım toplantısı gerçekleşti

Avrupa Birliği Araştırma ve İnovasyon Programı çerçevesi HORIZON 2020 kapsamında desteklenen ve finanse edilen PRIMA Hibe Programına başvuruda bulunulurken liderliğini Münih Üniversitesi’nin yaptığı, İtalya ile 5 Akdeniz ülkesinin yer aldığı ve 10 ortakla desteklenen FrontAg Nexus Projesi tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantıda FrontAg Nexus Projesi hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verilirken Bodrum’da bu kapsamda yapılacak olan çalışmalardan bahsedildi.

Garaova Tarım Parkı İsmail Hakkı Tonguç Dersliğinde gerçekleştirilen toplantıya Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, Pınarlıbelen Muhtarı Abdullah Başol, Çiftlik Muhtarı Halil Köse, Kızılağaç Muhtarı Mehmet Karaca yanı sıra Bodrum Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdür Vekili Nilay Karamustafaoğlu, Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) gönüllü danışmanı Dr. Zeynep Yöntem, Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Mehmet Ali Bahar, Tarım Park’ta eğitim gören öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bodrum Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdür Vekili Nilay Karamustafaoğlu, yaptığı açıklamada projeden kısaca bahsederek şu bilgileri verdi:

“36 ay boyunca öncü tarım tekniklerinin bölgemizde sosyoekonomik etkileri araştırılacak ve Bodrum’da pilot eğitici tesisler kuracağız. Bu tesislerde tüm paydaşlarımız, çiftçilerimiz, Bodrum Ziraat Odası, tarım kooperatiflerimiz, bu işlerle uğraşmak isteyen çiftçilerimizle beraber bu sistemleri değerlendireceğiz ve bölgemizde kullanılabilirliği yaygınlaştırılması üzerine birlikte karar vereceğiz.”

Dr. Zeynep Yöntem’in de iklim değişikliği hakkında bilgi verdiği toplantı soru cevap bölümüyle sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu