EkonomiGündemManşetTurizm

MAHKEMEDEN ÜNLÜ TURİZMCİYİ SEVİNDİREN KARAR

Bodrum Türkbükü’ndeki arazinin satışıyla ilgili davada şok gelişme!!!
Contemporary İstanbul Fuarı’nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı ünlü turizmci Ali Güreli’yi sevindiren haber geldi…

Türkbükü’ndeki tahsisi iptal edilen arazinin İngiliz şirkete satılmasıyla ilgili davada yeni bir gelişme yaşandı. Ali Güreli ve ortaklarının sahipliğindeki BTO A.Ş.’ye ait arazinin, İngiliz Volia Limited’e satışının hukuksuz olduğu yönündeki karar, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 14. Hukuk Dairesi tarafından bozuldu.

Karar sonrası bir açıklama yapan TTYD Başkan Yardımcısı ve Contemporary Istanbul’un yönetim kurulu başkanı Ali Güreli, kendisinin ve ailesinin itibarını rencide edici ve devam eden bir dosyada mahkemeyi etkileme ihtimali taşıyan haberlerin yayılmaya çalışıldığını ancak TC İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, 14. Hukuk Dairesi’nin 2019/2043 ve 2020/279 numaralı kararıyla ilk mahkemenin bu yanlı yayınlara zemin oluşturan kararının usulden ve esastan bozduğunu belirtti.

Ali Güreli, “Daha önceki açıklamalarımda belirttiğim üzere dava konusu olan bir konuda görüş bildirmeyi temel bir hukuk ilkesi olarak benimsemiyor, aksine reddediyorum. Bu karar bizi haklı bulmuştur. Bundan sonraki süreçte de hukukun doğruyu saptayarak yerini bulacağına inanmaktayım. Yargı bundan sonra da hukuk kurallarına göre kendi sürecini takip edecektir. Hukukçularımız durumu izlemekte ve gerekli adımları atmaktadırlar” dedi.

Güreli açıklamasının devamında, “Bu açıklamayı kamuoyunu bilgilendirmek için yapmayı inandığım açıklık ilkesinin bir gereği sayarak gerçekleştiriyorum” ifadelerini kullandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu