EğitimGündemManşetTeknoloji

İHA’LARIN ARAMA KURTARMADAKİ ÖNEMİ ANLATILDI

İnsansız hava araçlarının arama kurtarmada kullanımının bugünü ve geleceği masaya yatırıldı.

Bodrum’da yaşayan sportif ve ticari ehliyetlere sahip bir grup İHA (insansız hava aracı) pilotu, Muğla 911 Arama ve Kurtarma Derneğinde bir araya gelerek dünyada ve ülkemizde insansız hava araçları ile arama kurtarma örnekleri üzerine konuşup, Bodrum’da İHA ile nasıl yararlı çalışmalar yapılabileceği üzerine fikir alışverişinde bulundular.

Deniz üzeri, kırsalda ve ormanlarda kayıp kişilerin aranması, orman yangınları ve sel gibi durumlarda kullanılabilecek İHA’lar için Bodrum ve çevresindeki tüm İHA pilotlarını bir araya toplayacak bir iletişim ağı oluşturma kararı alınan toplantıda, ihtiyaca uygun ve gönüllü çalışabilecek pilotların ihtiyaç duyulan arama kurtarma görevlerinde kendilerine ulaşılabilmesinin sağlanabileceği durumlar görüşüldü.

Muğla 911 Arama ve Kurtarma Derneği Başkanı Cenk Ayata toplantı sonunda yaptığı açıklamada; “İnsansız hava araçları pilotlarını arama kurtarma operasyonlarında daha etkili kullanabilmek adına bu toplantıyı gerçekleştirdik. Dernek gönüllülerimiz ve pilotlarımızla yaptığımız fikir alışverişinde, Bodrum’da yaşayan İHA pilotlarını ortak bir ağda buluşturarak, ihtiyaÇ anında en müsait pilotumuzdan destek almayı hedefliyoruz.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu