GündemKültür SanatManşet

SULUBOYANIN USTASI HASAN GÜRSOY BODRUM’DA SERGİ AÇTI

2Türkiye’nin değişik yörelerinden alanında en iyi olan sanatçıları Bodrumlu sanatseverlerle buluşturan HGC Art Gallery Urla’dan Hasan Gürsoy’u konuk etti. Büyük bir sanatsever eşliğinde açılan sergide Hasan Gürsoy’un suluboyaları yer alıyor. 30 Temmuza kadar Pazartesi hariç hergün 14:00-18:30 saatleri arasında açık olacak sergide İzmir Suluboya Ressamları Derneği divan kurulu başkanı olan sanatçının eserleri izleyicileri resim sanatının asıl öğeleri olan, renk, leke ve ritm gibi öğelerle, bir armoni yaratarak, düşünsel değil, görsel olarak etkiliyor. Eserlerinde arkada olması gereken fon; çoğu zaman öne çıkıp, kuvvetli boyasallık, şiirsellik ve ekspresif etkilerle birlikte  desenle karışıyor. Hasan Gürsoy lirik ekspresyonist (şiirsel dışavurumcu) bir ressam.

1949 yılında Rize’de doğan sanatçı Karadeniz’li olmasını sanatçı yanını oldukça olumlu etkilediğini düşünüyor. Lise çağlarında resim hocaları; Hasan Kavruk ve Osman Zeki Çakaloz’un resim sanatını seçmesinde büyük etkisi olmuş. 2002 yılında İstanbul’dan ayrılıp Urla’ya yerleştikten sonra aşırı gerçeklik kıskacına sıkışmış görünen suluboya resmini daha yorumcu, ekspresyonist bir çizgiye taşımış.

30’a yakın kişisel sergi açan sanatçı çok sayıda fuar, festival ve karma sergilere katılmış. Urla Sanat Derneği başkanlığı yapmış. İzmir Suluboya Ressamları Derneği üyesi Hasan Gürsoy İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi, İzmir Üniversitesi ve bazı galerilerde konferans, canlı sunum gibi etkinlikler gerçekleştirmiş. Nürnberg-Schwabach’daki sempozyumda suluboya dalında Türkiye’yi temsil etmiş. Resim çalışmalarına Urla’daki atölyesinde  yoğun bir tempo ile devam etmektedir.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu