EkonomiGündemManşet

MUĞLA İÇİN İŞ VE GÜÇ BİRLİĞİ!

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında, Bakanlık ile yükseköğretim kurumlarının sorumluluk alanlarındaki “altyapı, personel, eğitim, Ar-Ge, etkinlik, öğrenci/çiftçi eğitimi ve tarımsal yayım hizmetleri” gibi konulara ilişkin süreçlerin iş birliği içerisinde yürütülmesini sağlamak amacıyla protokol imzalandı.Bu iş birliğinin, “Altyapıların Ortak Kullanımı”, “Tarım Bakanlığı Personeli ve Eğitim Destekleri”, “Bakanlık ve Üniversiteler Arasındaki Ar-Ge İş Birlikleri”, “Üniversite Öğrencilerine Yönelik İş Yeri Eğitim İmkânları”, Bakanlık ve Üniversiteler Arasında Ortak Etkinlik İmkânları”, “Çiftçi Eğitimi ve Tarımsal Yayım Faaliyetlerinde İşbirliği” konu başlıklarını taşımaktadır.

Bu bağlamda ilimizde eğitim veren ilgili fakültelerin dekanları ile idari amirleri ile bir toplantı gerçekleşti. Toplantı Tarım ve Orman İl Müdürü Barış SAYLAK başkanlığında, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KOÇ, Ziraat Fakültesi Dekan Yard.’sı Prof. Dr. Fatih Ali CANLI,Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artay YAĞCI, Veterinerlik Fakültesi Dekan Yrd.’ Sı Prof. Dr. Aziz BÜLBÜL, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal ATEŞ, Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yrd.’sı Prof. Dr. Taçnur BAYGAR, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatmagül YUR, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yrd.’sı Doç. Dr. Ahmet Salih SÖNMEZDAĞ, Zeytincilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç Dr. Figen ÇUKUR, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Merkez Müdürü Prof. Dr. M. Emin DURU, Ula Ali Koçman MYO Gıda Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgür CEYLAN, Ula Ali Koçman MYO Arıcılık ve Çam balı Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Rahşan İVGİN TUNCA,UlaAli Koçman MYO Arıcılık ve Çam Balı Uygulama Araştırma Merkezi Md. Yrd.’sıDoç. Dr. Okan ÖZGÜL ve Köyceğiz MYO Müdürü Dr. Hatice ULUSOY katıldı.SAYLAK yaptığı konuşmada; “Sayın Bakanımız Bekir PAKDEMİRLİ ile Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ arasında imzalanan protokol sebebiyle bir aradayız. Ben inanıyorum ki hep birlikte iş birliği içinde, yoğun bir çalışma temposuyla iyi işler başaracağız. Eminim burada bulunan herkes te bu inanca sahip. Şimdiden hayırlara vesile olsun diyorum” dedi. Ardından İl Müdür Yardımcısı Enver AYDIN imzalanan protokol ile ilgili bilgilendirme sunumu yaptı.

Toplantı fikir alışverişleri ve karşılıklı görüşmeler ile devam etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu