EkonomiGündemManşetTurizm

VİZEYE ONAY ÇIKTI

Orhan KavalaYunanistan’ın Türkiye’ye verdiği günübirlik vizeye AB tarafından onay çıktı.

Avrupa Birliğindeki Yunan kaynaklarından alınan bilgilere göre Türkiye’den Yunanistan’a günübirlik vize alarak gezmeye giden Türk vatandaşlarının vize alabilmeleri için önceki gün onay çıktığı öğrenildi.

AB, Türklere Yunanistan’ın gümrük girişinde kapıda vizesi verilmesi için yaptığı ilk başvuruyu geçtiğimiz ay ret etmişti.

Yunan hükümetinin Türklere kapı da vize verilmesi taleplerinde ısrarlı olarak AB ye ikinci kez başvurduğu alınan bilgiler arasında yer alıyor.

Özellikle yaz aylarında Yunan adalarına gitmeyi kolaylaştıran kapı da vize uygulaması sayesinde çok sayıda Türk turistin tatil için Ege adalarına gitmesi ile Yunan halkının yüzü gülmüştü.

Yunan kaynaklarından alınan bilgilere göre bundan sonraki süreçte Yunanistan hükümeti kapıda vize uygulaması kararının resmi gazetede yayınlanmasının ardından mayıs veya nisan ayında belirlenecek olan tarihte başlaması bekleniyor.

Turizme katkı sağlaması amacıyla 2012 yılında Türkiye ve Yunanistan arasında günübirlik vize uygulaması başlatılmıştı.  Konuyla ilgili açıklama yapan Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala, Yunanistan ile Türkiye arasında gümrük kapısında günübirlik vizelerin AB tarafından onaylanmasını olumlu bir karar olarak değerlendirdi.

“Bu sabah aldık bu haberi, sevindirici bir olay. Hem Türk turizmine hem de Yunan turizmine büyük bir katkı sağlanacak. AB ilk kararında vizeye onay vermemişti. Yunanistan ın ısrarı ile bu onayın çıkması güzel. Türkiye’den de, Yunanistan’dan da bu süreçte olumlu sonuç alınması bölgemizde iyi ilişkilerin gelişmesi açısından çok önemli. Turizm güven ve dostlukla yapılır. Buraya gelen turistlerin, Yunanistan’a da günübirlik gidebilmeleri bölgemize ayrı bir cazibe oluşturuyordu.

.
Yunanistan’ın Kos adasında turizmci olan Samis Paizanoglou da, günübirlik vizelerin AB tarafından onaylanması Yunanistan turizmi açısından olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı. Paizanoglou, “Türkiye’den günübirlik vizelerle Yunanistan’a Türk turist gelmesini istiyoruz. AB üyesi olduğumuz için izin almak gerekiyor. Bu yıl için yapılan ilk izin maalesef kabul edilmemişti. Yunan hükümetinin ikinci bir başvuru yaparak kapıda vize uygulamasına onaylaması sevindirici. Türklerin adalarımıza gelmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu