ÇevreGündemManşet

ÖNCE YAĞMUR ARDINDAN YENİDEN SOĞUK GELİYOR

Hafta sonunun ardından Pazartesi gününü de mevsim normallerinde geçiren Bodrum’da, yeni yağışlı hava kapıda.

Salı gece saatlerinden sabah saatlerine kadar bölgesel hafif lokal yağışların göründüğü Bodrum’da Çarşamba öğle saatlerinden itibaren etkili olması beklenen yağışlı havanın aralıklarla Perşembe gece saatlerine kadar devam etmesi tahmin ediliyor. Yağışlı hava ile birlikte Güney yönlerden esecek rüzgarın Çarşamba öğle saatlerinden akşam saatlerine kadar fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Perşembe akşam saatlerinden ise rüzgarın yönünü Kuzeye çevirmesiyle birlikte Bodrum’da hava sıcaklığı da hissedilir şekilde düşecek. Perşembe gününden itibaren hızla düşecek sıcaklık özellikle Pazar sabah saatlerinde 2-3 derecelere kadar düşecek. Karaova bölgesinde ise sıcaklığın 1 dereceye kadar düşmesi tahmin ediliyor. Soğuk havanın önümüzdeki Salı gününden itibaren yerini mevsim normallerine bırakması beklenirken hava sıcaklığının artmasıyla birlikte yağışlı yeni bir havanında etkili olması bekleniyor.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda ise “Ülkemize Çarşamba Gününden İtibaren Fırtına, Kuvvetli Sağanak Yağış, Soğuk Hava ve Kar Geliyor.” denilerek şu ifadelere yer verildi;

Yurdumuzun Çarşamba gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Çarşamba günü Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde görülecek yağışların genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra Trakya’da karla karışık yağmur ve kar, Marmara, Ege ve Akdeniz’de kuvvetli sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor.

Perşembe günü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu dışında ülke genelinde yağış bekleniyor. Yağışların Trakya, Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kar, Akdeniz kıyı kesiminde sağanak, yağış alan diğer yerlerde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yurdumuzun Cuma günü akşam saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Ülkemizin kuzey ve doğu bölgelerinde beklenen yağışların Doğu Akdeniz kıyıları dışında ülke genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINDA ANİ DÜŞÜŞLER BEKLENİYOR. SICAKLILAR 10-15 DERECE AZALACAK!

Hafta ortasına kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenilen hava sıcaklıklarının önce Balkanlardan sonra Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemlerle birlikte, ülkemiz genelinde hissedilir derecede (10-15 C derece) azalarak önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normalleri altında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgârın, Çarşamba günü Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde, Perşembe günü ise Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına şeklinde (70-100 Km/saat) eseceği ancak rüzgârın Çarşamba günü öğle saatlerinden başlayarak Marmara’da, Perşembe günü ise kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlere döneceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli lodos fırtınası nedeniyle Çarşamba ve Perşembe günleri soba ve baca gazı zehirlenmeleri meydana gelebileceğinden vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye olunur.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu