GündemKültür SanatManşet

SULUBOYA USTASI NUSRET TOPUZOĞLU’NUN HER SERGİSİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR.

1Yurdun farklı doğal güzelliklere sahip birçok bölgesini suluboya tablolarla resmederek kalıcı olmasını sağlayan Suluboya Ustası Nusret Topuzoğlunun HGC Art Gallery’de açtığı sergi yoğun ilgi gördü. Açtığı her sergi yoğun ilgi gören sanatçı Bodrumda açtığı sergileri için, yurdun farklı köşelerindeki güzellikleri Bodrum’da bir arada toplamaya çalıştığını söylüyor.

Bodrum başta olmak üzere önemli olan bu doğallığın resmini yaptığını söyleyen sanatçı; : “ben keyif aldığım, mutlu olduğum için suluboya resim yapıyorum. Resimlerimi izleyenlerin bu keyif ve mutluluğu paylaşmasını sağlayabilmek bana büyük sevinç veriyor” demektedir.

Sergi açılmadan bazı tablolarının satıldığını sölyeyen sanatçı gördüğü yoğun ilgiden mutlu… Resimlerinde suluboyanın kendine özgü saydamlık ve ışık etkilerini kullanarak genellikle yaşadığı, gördüğü çevrenin resimsel atmosferini, insanlarını, durumlarını kendi renkleri ve anlatımıyla kağıda aktarmaya çalışan Nusret Topuzoğlu’nın Suluboya Resim Sergisi 26 Eylül’e kadar Pazartesi hariç 13:30-18:00 saatleri arasında Bodrum Dereköy’deki HGC Art Gallery’de görülebilir.

Nusret Topuzoğlu 1950’da İstanbul’da doğdu. Çocukluk ve gençlik dönemlerinde çeşitli malzemelerle resim yapan sanatçı 2001 yılında çeşitli hobilerine daha fazla zaman ayırabilmek için erken yaşta emekli oldu. Emekli olunca resim yapmaya zaman ayırarak fırsat buldukça suluboya resimle uğraşmaya başladı. Ciddi bir şekilde suluboya çalışmaya başlaması 2004’da suluboya ustası Işıl Özışık atölyesine katılmakla oldu. Suluboya hayatındaki en önemli uğraş haline geldi. Zaman içinde kendisini geliştirerek  yurtiçi ve yurt dışındaki suluboya resim çevrelerinin tanıdığı bir ressam oldu. Sanatçı Bodrumdaki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu