ÇevreGündemManşetSiyaset

Bodrum’a Yakışmayan O Panellere Tepki

CHP'li Milletvekilleri ve Bodrum İlçe Başkanlığından Panallere Tepki

 

CHP Bodrum İlçe Başkanlığı, Torba Mahallesi Kaynar mevkiinde bulunan ve inşaat faaliyetlerini sürdüren Otelin yol kenarına yaptığı ve çirkin bir görüntü oluşturan panallerle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Otel önünde yapılan basın açıklamasına CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Suat Özcan, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, parti yönetim kurulu üyeleri ve Bodrum Belediyesi CHP’li Meclis Üyeleri ile partililer katıldı.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan konuyla ilgili yaptığı açıklamasında herkesin bildiği gibi yıllardır Bodrum’a seyahat eden vatandaşların denizi ve doğayı seyrederek Bodrum’a geldiklerini belirterek,” Taki inşaat sahibi burada otel alana kadar. Oteli aldıktan sonra ses bahanesiyle çevreyi panellerle çevirdi. Bu yapı Bodrum’a yakışmamaktadır. Sözde karayollarından izin aldıklarını söylüyorlar. 5 senedir 4 kilometre yolu yapamayan karayolları ne hikmetse buraya izin vermiş” dedi.

CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban ise “Bugün gördüğünüz gibi arkamızda bir utanç duvarı var. Adı utanç duvarı” diyerek başladığı konuşmasında,”Bugün gördüğünüz gibi arkamızda bir utanç duvarı var. Adı utanç duvarı. Burası Bodrum’a seyahat eden, dünyada Bodrum’a gelen herkesin yol boyunca geçtiği ve yol boyunca da görebildiği bir yer. Aşağıda iktidarın yandaş oteli, yağmalatılmaya, talan edilmeye çalışılan bir kıyı şeridi, onun önüne engellemek için sesi, gürültüyü bahane ederek 3 metre yüksekliğindeki bir duvarı nereden elde ediyor” dedi.

Alban konuşmasına şöyle devam etti;”

Adı Oba diye geçen bu işletme iktidarın ortaklarından biridir. Geçmişe baktığınız zaman yandaşlardan biridir. Bütün yağmalattırılan, talan edilen herşeyin içerisinde eli vardır. Bu el kirli bir eldir. Bu el bugün insanların gözüyle görmesi gereken kıyıyı, sahili böyle kapatmıştır. Bu bir ses yalıtımı değildir. Bu bir göz karartmasıdır. İnsanların özgürce bakabilme, gözünün alabildiği yerleri kapatması demektir. Ben o zaman şüpheleniyorum. İçeride neler dönüyor. İçeride hangi tarafı kapattınız, kıyı mı? dolduruyorsunuz, denizi mi? dolduruyorsunuz, kıyı ihlalinde olan binalarınızı mı? saklıyorsunuz. Yok eğer bunları yapmıyorsanız bu kirlilik niye? İkincisi, karayollarından izin aldığını iddia ediyor. Ulaştırma bakanına sesleniyorum. Sizin bakanlığınıza bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü 3 metreyi aşkın, 4 metreye yakın yüksekliği hangi yetkiyle, hangi yasayla, kanunun hangi maddesine dayanarak veriyor. Eğer bu Karayolları Genel Müdürü bu izni verdiyse ben onu istifaya davet ediyorum. Kendi yandaşına peşkeş çekip, bu kirliliği yaratan Ulaştırma Bakanını, Karayolları Genel Müdürünü istifaya davet ediyorum. Bodrum Belediye Başkanlığımız burayı mühürledi. Buraya yasal işlem yaptı, yıkın dedi, yıkmadılar. İstinat duvarının kanunda geçen bir yönetmelikte maddesi vardır. Harç 1.30-1.50’yi geçemez. Burası 4 metre yüksekliğinde. Bu yetkiyi, bu hakkı nereden alıyor. Onu merak ediyorum. Bu kirlilikten biran evvel uzaklaştırılmasını, buranın derhal işletme tarafından açılmasını, açılmadığı takdirde hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bu yolu yaptıran, yapan, insanların görmesini engelleyenler hakkında yasal işlemi hem belediyemiz hem biz hem de çevreciler olarak başlatıcaz. Otelin yetkililerini, sahiplerini derhal bu durumu düzeltmeye davet ediyorum. Karayolları Genel Müdürünü ve Ulaştırma Bakanını da yandaşına peşkeş çekip göz yumma ve böyle bir izin verdiği iddia ediliyor. Böyle bir izin verildiyse istifaya davet ediyorum”

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan,”Bu paneller göz göre göre yapıldı, herkes tarafından görüldü” diyerek başladığı konuşmasınsda,”Türkiye’nin, ülkemizin neresinden Bodrum’a bir misafir, konuk, devlet yetkilisi görevli geldiğinde gördü. Şu anda tamamlanmış gibi görünüyor. Veya daha yapacakları var mı? bilmiyorum. Biraz önce ilçe başkanımın ve milletvekilimin söylediği şekliyle yasalara, yönetmeliklere uymayan yatırım girişimleri 18 yıldır artık normal birşeymiş gibi uygulanmaya başladı. Buda bizlere normal gelmiyor. Belki uygulayanlara, belki karar vericilere normal gelebilir. Ancak bize normal gelmiyor. Bodrum’a gelen vatandaşlarımız niçin geliyor? Turistik gezi için, deniz için, güneş için, yeşil için, eğlenmek için, dinlenmek için geliyor. Şimdi ormanın ortasına beton deniyor ya hep, bu seferde metal konmuş. Daha tehlikeli. Şimdi karşımızda herhangi bir yere birimiz ev yapmaya kalksak bize izin verilir mi? verilmez.  Ama yandaşa gelince izin söz konusu değil, ÇED raporları söz konusu değil, turizm alanları söz konusu değil. İşte gördüğünüz gibi. Hani sayın cumhurbaşkanı insanlık anıtına, heykeline ucube dedi ama işte ucube burada. Biran önce deniz, yeşil ve insanı bu panelle ayırmasınlar. İnsanı yeniden birleştirsinler. Canlılar arasına ayrım koymasınlar. Bu Bodrumlular tarafından, Bodrum’a gelmiş ikinci konut alıp yerleşmiş insanlar tarafından istenmiyor. Onun için yetkililerden, kaymakamlardan, valilikten bakanlıklara kadar tüm yetkililerin bu konuya çözüm getirmesi lazım. Belediyemiz yanlış olduğunu uyarmış ve bu konuda da uygulama yapmış. Yeşili ile denizi birbirinden ayıran bu panellerin yasal ölçütler içerisine getirilmesini bekliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından topluluk yol kenarında bulunan ve çirkin görüntü oluşturan panelleri tek tek gezerek basın mensuplarına bilgi verdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu