EkonomiGündemManşet

GTD BODRUM’DA YAPILANMA SÜRECİNİ BAŞLATTI…

Ülkemizin gastronomi turizmi için önemli işbirlikleri ve projelere imza atan Gastronomi Turizmi Derneği, Bodrum’da yeni yapılanması ve projeleri ile çalışmalarına başladı. Ülkemizin gastronomik zenginliğini tüm dünyaya duyurmayı misyon edinen dernek, Bodrum yapılanması ile uluslararası ve ulusal bazdaki işbirliklerini Bodrum turizmi için kullanmaya hazırlanıyor.

Mayıs 2019 yılında Gastronomi Turizm Bodrum Başkanı olarak göreve başlayan Aynı zamanda bir BOYD Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Üyesi de olan Filiz Hoşkan ile 2020 yılında ülkemizde gastronomi turizmi ve Bodrum planları üzerine bilgiler aktardı.

Gastronomi Turizmi Derneği Bodrum Temsilcisi Filiz Hoşkan, Bodrum’daki yeni yapılanma planları hakkında şunları söyledi:

“Gastronomi Turizmi Derneği, amacı itibariyle gastronomik kültürün geliştirilmesi ve turizme katkı sağlaması konusunda çalışmalarını sürdüren bir dernektir. Farklı kültürlerin etkisi ile sahip olduğumuz gastronomik zenginliği turizm girdisine çevirmek de Türkiye tanıtımı için büyük önem arz etmektedir. Yaklaşık 25 yıldır pazarlama iletişimi alanında birçok kurumsal şirkete ve özel kişilere danışmanlık yaptım. Küçük şehirde yaşama kararım ile geldiğim Bodrum’da 25 yıllık birikimimi kullanmak ve yaşadığım topluluğa bir katkı sağlamak istedim. Bu noktada Gastronomi Turizmi Derneği ile yollarımız kesişti ve Bodrum’da dernek çatısı altında planlanan yeni yapılanmada temsilcilik sorumluluğunu aldım. Kendim de küçük turistik bir sahil kasabasında doğduğumdan dolayı, bu gibi lokasyonların imaj ve tanıtım sorunlarının neler olduğunu biliyorum.İçinde yaşarken göremediğimiz sorunları, dışarıdan bir bakış açısı ile gözlemleyebiliyorum.Profesyonel mesleğim gereği de ne yapılması, ne yapılmaması gerektiğini bildiğimden bu iki alandaki gözlemlerim bana Bodrum için yapılabilecek çok şey olduğunu fark ettirdi.”

GTD olarak, Turizm Bakanlığı, TURSAB ve BOYD gibi birçok değerli kurum ve STK’lar ile ekip çalışması ve iş birliğini seven bir derneğiz. Bu da bizim projelerimizin çok hızlı hayata geçmesini ve iyi sonuçlar almasını sağlıyor. Bu çerçevede benim de üyesi olduğum BOYD derneği ile önemli projelerimizi masaya yatırdık Bodrum ve tanıtımı için önemli olan projeleri birlikte tespit ederek hayata geçireceğiz…

“Ülkemizin bugünkü koşullarını da düşündüğümüzde, zamanın birlik zamanı olduğuna ve tüm kurum, kuruluşların ülkemizin ekonomik kalkınmasını desteklemek amacıyla bir araya gelmesi gerektiğine inanıyoruz. Derneğimizin, bu amaçla turizm ve gastronomi alanında geliştirdiği proje ve işbirliklerini, Bodrum’a da fayda yaratacak doğrultuda kullanmak, Bodrum turizmine ve ekonomisine de bu yoldan katkı sağlamak istiyoruz.”

 

Kaynak: turizmgm.com

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu