EğitimGündemManşet

AKUT BODRUM ŞUBESİ YENİ GÖNÜLLÜLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

bodrum-AKUTArama Kurtarma Derneği (AKUT) Bodrum Şubesine yeni gönüllüler kazandırmak amacıyla “Gönüllü Tanışma Toplantısı” gerçekleştirildi.

OASİS Alışveriş Merkezinde bulunan bir kafede yapılan toplantıya çok sayıda gönüllü katıldı. Toplantıda AKUT Bodrum lideri Sadettin Uslu AKUT’un yürüttüğü çalışmaları katılımcılarla paylaşarak yeni üyelere verilecek eğitimler hakkında bilgiler verdi.

Yılda iki defa gerçekleştirilen Gönüllü Tanışma Toplantısında katılımcıların merak ettiği konularda cevaplandırıldı. AKUT Bodrum lideri Sadettin Uslu toplantı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bölgemizde birçok operasyon yaşıyoruz. Yangın, sel, arama kurtarma çalışmaları gibi. Bunu ancak gönüllülükle yürütebiliyoruz. Gönüllü olmadığı zaman bu çalışmalar maalesef çok kısa bir döngü içerisinde oluyor. Ne kadar çok gönüllümüz olursa o kadar çok operasyon gücümüz olur. Bununla beraber biz sadece aperatif bir ekip değiliz. Sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştiriyoruz. Yine bunları hepsi gönüllülük çerçevesinde oluyor.  Bugün katılan arkadaşların birçoğu yetenekli, bu yetenekleri çerçevesinde AKUT’un bünyesinde belli noktalara gelip daha verimli çalışmalar yapacağımıza inanıyorum.”

Uslu 18 yaşın altındaki üyelere sadece temel eğitimler verildiğini operasyona götürülmediklerini ifade etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu