ÇevreGündemManşet

VALİ ÇOCUKLARLA FİDAN DİKTİ…

Muğla Valisi Esengül Civelek Orman Haftası Kutlama programı çerçevesinde Düzeyn Mevkiinde düzenlenen fidan dikim etkinliğine katıldı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen fidan dikim etkinliğine; Vali Esengül Civelek, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla Orman Bölge Müdür Vekili Enver Demirci, Muğla Tarım ve Orman Müdürü Ş. Fırat Erkal,vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile başlayan program Muğla Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu müzik dinletisi ile devam etti.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman haftasını kutlayarak konuşmasına başlayan Vali Civelek, “Dünyamızın oksijen kaynağı ormanlarımız sayesinde bizler sağlıklı ve yaşanılabilir bir çevrede yaşamımızı sürdürebiliyoruz. Yaşadığımız dünya ve canlılar için ormanın önemi büyüktür. Çünkü ormanlar sayesinde nefes alıyoruz. Sevgili öğrenciler;Ormanlar bizim ciğerlerimizdir.” dedi.

Muğla’nın yüzölçümünün yaklaşık yüzde 70’ini ormanların oluşturduğunu belirten Vali Civelek, “Orman varlığımızla övünüyoruz, gurur duyuyoruz. Ancak ormanların korunması, gençleştirilmesi, bugün gerçekleştireceğimiz fidan dikimi gibi yeni ağaçlandırma çalışmalarıyla orman alanlarının arttırılması ve var olan ormanlardan daha büyük verim elde edilebilmesi için gelecek kuşaklarımızda bu konuda duyarlılık yaratmamız gerekmektedir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Civelek ve protokol üyeleri öğrencilerle birlikte fidan dikti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu