ÇevreGündemManşet

MERMER DEĞİL ANDEZİT KULLANILACAK…

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 Milyon TL yatırımla projelendirilen Bodrum Limanı yenileme çalışmaları kapsamında zemine uygulanacak malzemenin son hali anıtlar kurulundan geçti.

Uzun süredir kamuoyunu meşgul eden limanın zeminine uygulanacak malzemenin mermer mi? yoksa andezit taşından mı? olması konusunda yaşanan tartışmaların ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi, halkın istek ve taleplerini dikkate alarak konuyu teknik ve bilimsel açıdan değerlendirilmesi için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümüne taşıdı. Yapılan teknik incelemelerin sonucunda hazırlanan raporda Bodrum Limanı’na yapılacak olan zeminin andezit taşından olması, Bodrum’un iklim şartları ve kullanım elverişliliği açısından daha uygun olduğu tespit edildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri sonucu kamuoyunu meşgul eden Bodrum Limanı konusunda olumlu adımlar atıldı. Büyükşehir, üniversite iş birliği ile hazırlanan rapor Anıtlar Kurulu’nun onayından geçerek limanda andezit taşı kullanılması kesinleşti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Muğla’ya yatırım ve hizmetlerinde vatandaşların istek ve taleplerini göz önünde bulunduran ve Muğla’ya en fazla yatırım yapan kurum olan Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Limanı düzenleme çalışmalarına da kısa sürede başlayacak. Yerli ve yabancı misafirlerin en çok tercih ettiği ilçelerimizin başında gelen Bodrum’da vatandaşlarımızın ilçeye yapılacak projelerde her zaman söz sahibi olacağının altını çiziyor, projeye görüşleri ile katkı veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” denildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu