GündemManşet

FIRTINA VE SAĞANAK BODRUM’DA ETKİLİ OLDU

bodrumda fırtınaSaatteki hızı 70 km.ye kadar ulaşan fırtına ilçede hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan Lodos’un hızı saatte 70 km.ye kadar ulaştı. Bodrum merkez, Gümbet, Bitez, Ortakent ve Turgutreis’de etkili olan fırtınadan en çok kıyı şeridindeki işletmeler etkilendi.

Sokakların boşaldığı Bodrum’da bazı turistler dalgaların fotoğrafını çekmek için deniz kıyısına geldiler. Dalgaların metrelerce yükseldiği Bodrum’da bazı çatılarda bulunan su depoları yerinden koptu.

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir işletmenin çatısından uçan su deposunun az daha yoldan geçen bir aracın üzerine düşeceğini belirten Sedat Sarıhan isimli vatandaş şunları söyledi:
“Çatıdan düştüğünü gördüm. Bir saniye ile araba kurtardı kendisini. Çok sakat yani dikkat etmek lazım bu havalarda, özellikle dışarıya işi olmayanların çıkmasın.” dedi.

Fırtınadan bir halı sahada nasibini aldı. Kumbahçe Mahallesi Dr.Mümtaz Ataman Caddesi üzerinde faaliyet gösteren halı sahanın üstünü kapatan brandayı taşıyan direkler sahanın ortasına çöktü. Şans eseri olayda kimse yaralanmadı. İşletme çalışanları brandayı sökerek direkleri sahanın ortasından kaldırmak için çalışma başlattı.

Fırtınanın yerini bıraktığı sağanak yağmur ise Bodrum sokaklarında kısa süreli su taşkınlarına neden oldu.

Meteoroloji yetkilileri, olumsuz hava koşullarının ilçede bir süre daha etkili olacağı bildirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu