EğitimEkonomiGündemManşet

MİTSO’DAN ÖĞRENCİLER İÇİN TABLET KAMPANYASI…

Covid-19 salgın sürecinden en çok etkilenen alanların başında gelen eğitimde uzaktan eğitim uygulamasına geçilirken bu konuda yeterli altyapının olmaması önemli bir sorun olarak ortaya çıktı. Uzaktan eğitimde en önemli sorun ise öğrencilerin yüzde 20’sinin internetinin ve bunların yüzde 5’inin ise evlerinde televizyon olmayışı. Bu nedenle 3 milyon 621 bin 772 öğrencinin uzaktan eğitimden yararlanamadığı bildirildi.

Uzaktan eğitim için gerek interneti gerekse uzaktan eğitimi izleyebileceği televizyonu olmayan öğrenciler için Milas Ticaret ve Sanayi Odası bir kampanya başlattı. MİTSO, ihtiyaç sahibi öğrencilere birer tablet bağışlanması için üyelerine çağrı yaptı. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Covid-19 salgını sürecinde en çok etkilenen alanın eğitim olduğunu belirterek “Eğitim, bu ülkenin geleceği. Bu salgın sürecinde çocuklarımızın, gençlerimizin okuldan uzakta kalmalarına rağmen en iyi şekilde eğitimlerini sağlamamız gerekiyor. Fakat gerek Milli Eğitim Bakanlığının, gerekse eğitim sendikalarının yaptıkları açıklamalarda milyonlarca öğrencimizin internet bağlantısının olmadığını, internet veya televizyon üzerinden eğitim almak için bilgisayarlarının ve hatta televizyonlarının olmadığı ortaya çıktı. Biz de bu süreçte ilçemizde ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmak üzere bir tablet bağış kampanyası başlattık. Üyelerimizin bağışlayacakları birer tablet, pek çok öğrencimizin eğitim alabilmesini sağlayacak ve hayatlarını kurtaracaktır. Eğitim alabilen her öğrenci ise ülkemizin geleceğini aydınlatacaktır. Bu nedenle üyelerimizi tablet bağışına davet ediyorum” diye konuştu.

kayseri escort

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu