GündemManşet

Bodrum İl Olmamalı

Başkan Aras, Mecliste Konuştu

 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’un il olacağı söylentileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aras, Bodrum’un yapısı itibariyle il yapılmasının uygun olmadığını ifade ederek, böyle bir kararın yeni sorunlara yol açacağını söyledi.

Temmuz ayı Belediye Meclis Toplantısında konuşan Başkan Aras, Bodrum’un il yapılacağı söylentileri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bodrum’un yapısı itibariyle il olmasının uygun olmadığını anlatan Aras, şunları dile getirdi;

“Son zamanlarda konuşulan bir il meselesi var. 100. yıl, 100 il, bin ilçe gibi bir yaklaşımla ortaya çıkmıştı. Ancak şu anda somut, resmi bir konu yok ama sürekli gündeme geliyor. Bodrum’un il olup olmaması ile ilgili karar tabi ki Bodrum halkınındır. Böyle bir konuda Bodrum halkına sormak gerekir diye düşünüyoruz. Ama bizim de bu konuda bazı çekincelerimizi ifade etmek isterim. Sizlerin de fikirleri vardır. Bodrum’un il olması, coğrafi yapısı açısından bize göre çok uygun değil. Çünkü Bodrum bir merkez değil, bir yarımada ve Muğla ilinin en ucunda yer alıyor. Yani interlandında bağlanabileceği başka bir ilçe yok şu anda. Aynı zamanda kültürel, tarihi ve mimari yapısının, ekstra kamu personeli ve kamu binalarına pek uygun olmadığını düşünüyoruz.” dedi.

“YENİ SORUNLARA YOL AÇAR”

Bodrum’daki barınma sorununa da vurgu yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Zaten şu anda hem kamu personeli, hem turizm sektörü, hem perakende sektörü, tüm işletmelerimiz büyük bir lojman problemi yaşıyor. İşçilerimiz, doktorlarımız, mühendislerimiz, polisimiz, belediye personelimiz, sağlıkçılarımız, hakim ve savcılarımız da dahil olmak üzere çok büyük bir kira problemi ile karşı karşıya. Tekrar kamusal göçün olması, çok uygun değil diye düşünüyoruz. Bölge müdürlükleri, valilik binaları, il müdürlüğü binaları gibi şeyleri düşündüğünüz zaman, Bodrum’un halihazırdaki imar durumuyla bu işin yeni tahribata, yeni trafiğe, yeni çevre sorunları ve kamusal sorunlara yol açacağını düşünüyoruz.”

“11 BELEDİYE VARKEN HİZMETLER DAHA KALİTELİ VERİLEBİLİYORDU”

Bodrum’da şu anda yaşanan sorunların Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından kaynaklandığını dile getiren Aras, “Burada daha önce 11 belediye varken bu hizmetler yerinden yönetimle daha kaliteli verilebiliyordu. Ancak Büyükşehir Yasası ile birlikte sadece Muğla için değil, dağınık coğrafyada olan bölgelerde hizmet kalitesini hissettirir bir oranda düşürdü. Çünkü yerinden yönetim ilkesi her zaman doğru bir felsefedir. Siz 110 kilometre öteden hizmet götürmekte zorlanırsınız. Bu çok doğaldır, bunun partiyle veya şahısla hiçbir ilgisi yoktur. Tamamen sistemsel bir problemdir. Yetki ve sorumluluğun tekrar ilçe belediyelerine bırakılabilmesi bizim için Muğla’da büyük bir önem taşımaktadır. Bunun il yapılarak değil de, Büyükşehir Belediyesi statüsünden çıkarılarak yapılması çok daha evladır. Biz bunu düşünüyoruz. Bodrum’un il yapılması yeni problemlere yol açacaktır.” şeklinde konuştu.

Muğla’da başka il olacaksa Milas’ın olabileceğini de sözlerine ekleyen Aras, “Tarihsel ve coğrafi gerçekliğe baktığınızda, Milasımız Menteşe Beyliği’nin yönetim merkezidir. Milas eskiden doğal olarak bir merkezdi. Eğer il olacaksa da Milas il olabilir. Bu konuda biz de destek oluruz diye düşünüyorum. Yatağan, Kavaklıdere ve belki Didim de Milas’a bağlanarak dahil olabilir. Güzel bir interland sağlanmış olur. Ama Bodrum’u merkez yaparsanız günübirlik trafiği çekilemez hale gelir.” dedi.

Kaynak: kenttv.net

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu