GündemManşetSpor

ŞAMPİYONA SONA ERDİ…

Bodrum’da düzenlenen 2019 Tekerlekli Sandalye Tenis Türkiye Şampiyonası dereceye giren sporculara verilen ödül töreni ile sona erdi.

Bodrum Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ve Ortakent-Yahşi Güzelleştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) organizasyonu ile üçüncü kez Bodrum’da düzenlenen şampiyonaya Türkiye’nin farklı illerinden 65 sporcu katıldı.

4 gün boyunca Ortakent-Yahşi Tenis Kulübünde yapılan şampiyonada yaklaşık 60 karşılaşma yapıldı. 6 kategoride düzenlenen Türkiye Şampiyonasının son gününde dereceye giren sporculara kupaları verildi. Bu şampiyona ile Milli Takım kadrosuna girecek sporcularda belirlendi. 2020 Tokyo Olimpiyatlarına katılmak için mücadeleleri sürdüren tenisçilerimiz de bu şampiyonada boy gösterdiler.

Şampiyonanın ödül törenine katılan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“2020 Tokyo Paralimpik oyunlarına hazırlık yapıyoruz. Şuanda 25 sporcumuz kota almış durumda ama önümüzdeki yıl Haziran ayı sonuna kadar kota müsabakalarının devam ettiği branşlar var sayıyı İnşallah 50’ye ulaştıracağız. Teniste de 2016’da Büşra Ün tenis branşını temsilen paralimpik oyunlarda yarışmıştı. 2020 hedefimiz İnşallah 2 yada 3 İnşallah 4 sporcumuzun kota alarak Tokyo’da bizleri temsil etmesidir. Ben bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum tekrar.”

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu ise sporcuları Bodrum’da ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade ederek dereceye giren sporcuları tebrik etti.

2019 Tekerlekli Sandalye Tenis Türkiye Şampiyonası Tek Erkeklerde, Emirhan Toper, Tek Kadınlarda, Fatma Büşra Ün, Çift Erkeklerde Emirhan Toper-Oğuzhan Güneş, Çift Bayanlarda Fatma Büşra Ün-Ebru Bulgurcu, Quat Kategorisinde Fatih Karataş ve Juniorlarda ise yine Emirhan Toper birinci oldular.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu