ÇevreGündemManşet

KARAADA’YA DA EL ATTILAR…

Bizden sonraki nesillerin de Bizler gibi nefes almaya devam edebilmesi için , geleceğimizi şekillendirmek ve   güzelleştirmek için birlik olmanın gerekliliğine ve toplum bilincinin önemine ekip olarak inanan ‘‘Let’s Do ıt, World Clean Up’’ farkındalık gününde ,  Doğan Holding’in öncülüğünde hayata geçirilen , değerleri yaşamın merkezine koyan ‘’Ortak Değerler Hareketi’’ni    Milta Bodrum Marina ,  Işıl Club Tatil Köyü, Marina Vista Otel, Bodrum Açık Deniz Yelken Klubü, ve Bodrum Deniz Kurtarma Derneği    ‘En büyük ortak değerimiz doğamız’’ sloganı ile Ortak değerler hareketi olarak destekledi.

Denizleri korumayı ilke edinen İMEAK Deniz Ticaret Odası, bölgede kıyı, koy ve teknelerden katı atık alımı yapacak özel teknelerini bu önemli ve değerli  farkındalık gününde sıfır atık projesi kapsamında ekiplerinin de katılımı ile değer katarak zenginleştirdi. Temiz deniz, temiz kıyılar ve temiz bir gelecek için hep birlikte el ele verildi.

21 Eylül 2019 Cumartesi  saat 10.00 da  Milta Bodrum Marina’dan   rotamız ‘’KARAADA’’  denilerek ,  50 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte   KARAADA kıyıları hem denizden dalgıç desteği ile, hem de  karadan yapılan çalışmalar ile temizlendi.

Özel  torbalara  toplananan atıklar,  Karaada’dan Bodrum İmeak Deniz Ticaret odası atık alım teknesine teslim edilerek bertaraf edilmek üzere ayrıştırılması için yolculuğuna başladı.

Milta Bodrum Marina‘nın hazırladığı süprzlerle desteklenen etkinlikte, ayrıca geri dönüşüm hakkında eğitici sohbetler , kâğıt, pil ve kullanılmış yağların çöplerle birlikte atılmamasının önemi ,  yanlış bireysel alışkanlıklarımızın değiştirilmesine yönelik paylaşımlarda yapıldı.

Çevremize dair her birimizin yapacağı ufak birer araştırma ve incelemenin bile ne kadar önemli olduğunu bir kere daha görmemizi sağlayan , bir gün de temizlediğimiz kıyı için değil gördüklerimiz karşısında değiştirebileceklerimiz için orada olacağız diyen Milta Bodrum Marina ,  Işıl Club Tatil Köyü, Marina Vista Otel, Bodrum Açık Deniz Yelken Klubü,  Bodrum Deniz Kurtarma Derneği  ve Bodrum İmeak Deniz Ticaret Odası  gönüllüleri,   bilinçle sahip çıkılan ve yaşanan bir çevre adına eğitim ve etkinliklerini toplumun her kesimi için sürdürmeyi hedefliyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu