AsayişÇevreGündem

DRONE TESPİT İLE ALEVLERE MÜDAHALE EDİLDİ


Bodrum’da makilik ve otluk alanda çıkan yangın sabah saatlerinde kontrol altına alınarak söndürüldü.

Dün gece Karabağ Mahallesi kırsalında saat 22.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Dağlık ve sarp arazide çıkan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangını gören çok sayıda kişi 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunurken bölgeye çok sayıda İtfaiye ekibi sevk edildi. Orman dışı alan olmasına rağmen orman ekiplerinin de itfaiye ekiplerine destek verdiği yangın bölgesine gelen Bodrum Belediye başkanı Ahmet Aras’ta görevlilerden bilgi aldı.

DRONE İLE İZLENİP EKİPLER YÖNLENDİRİLDİ

Alevlerin sarp arazide ilerlemesinden dolayı drone ile yangının ilerleyiş istikameti belirlendi. Arama kurtarma gönüllüsü İHA pilotu Mustafa Ünlü tarafından uçurulan drone ile alevleri havadan inceleyen Başkan Ahmet Aras ve itfaiye yetkilileri gereken bölgelere önleyici ekipler yönlendirdi. Muğla 911 Arama ve Kurtarma Derneği ve Akut Bodrum gönüllüleri de alevleri söndürmek için ekiplere destek oldu.

TERLİK VE ŞORT İLE YANGINA MÜDAHALE ETTİLER

Neredeyse tüm Turgutreis’ten görülen alevlere mahalleli gençlerde kayıtsız kalmadı. 5 Kişilik bir arkadaş grubu Akut Bodrum ekibiyle birlikte alevlere müdahale etti. Ellerine aldıkları şapşaplar ile yangına müdahale eden gençlerden bazılarının ise terlik ve şort ile alevlere müdahale ettiği görüldü.
Sabaha kadar alevlerin yükseldiği bölgeye günün ağarmasıyla birlikte yangın söndürme helikopteri de sevk edildi. Helikopterin bölgede yaptığı söndürme çalışmalarının ardından yangın saat 08.00 sıralarında kontrol altına alınarak söndürüldü.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu