GündemManşetSpor

BALIKÇI ANISINA YELKEN FESTİVALİ

yelkenHalikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’yı anma etkinlikleri kapsamında Halikarnas Balıkçısı Optimist Festivali düzenlendi.

17 Nisan 1890’da Dünya’ya gelen Cevat Şakir Kabaağaçlı Bodrum’da gerçekleştirilen yelken festivali ile anıldı. Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Kulübü, Deniz Ticaret Odası ve Halikarnas Balıkçısı Forumu destekleriyle İçmeler Mevkii’nde B.B. Yelken Şubesinde yelken festivali düzenlendi.

Festivalde onlarca Bodrumsporlu optimistçi yelkenlerini Halikarnas Balıkçısı için açtı. Yaklaşık 3 saat süren mücadelenin ardından bir plaket töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Rüştü Tezcan, Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı hakkında genç yelkencilere bilgiler verdi. Tezcan şunları söyledi:

“Halikarnas Balıkçısı Bodrum’u bu hale getiren Türkiye’nin yetiştirdiği çok önemli insanlardan birisi. Bir ceza aldığı için Bodrum’a sürülmüş ve 1925’te Bodrum’a gelmiş. Bir buçuk yıl sonra cezası affedilmiş ve İstanbul’a dönme izni çıkmış ama oraya gidip yaşayamayacağına karar verip tekrar Bodrum’a gelmiş. 25 yıl, 1950’lere kadar Bodrum’da yaşamış. Burada bahçıvanlık, balıkçılık, rehberlik yapmış. Bu bölgede gördüğünüz bir sürü çiçeğin ve ağacın dikilmesini sağlamış. Şu anda Bodrum’un en temel etkinliklerinden birisi olan mavi yolculuk olayını başlatmış. Halikarnas Balıkçısı’nın hayatını lütfen okuyun.”

Öğrenciler plaket ve madalyalarını Rüştü Tezcan, Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Sema Sagat ve arkeolog Ayşe Temiz’in elinden aldı.

Anma etkinlikleri kapsamında Halikarnas Balıkçısı’nın mezarı 17 Nisan Pazartesi Günü mezarı ziyaret edilecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu