Foto GaleriGündemKültür SanatManşet

BATAKHANE GÜZELİ’NDE KADINA ŞİDDET MESAJI

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu,  Batakhane Güzeli’ni bu kez Bodrum Kalesi Sahnesi’nde yoğun izleyici katılımı ile oynadı.

B.B.Ş.T’nin yaz sezonuna damgasını vuran müzikal oyunu Batakhane Güzeli, yoğun istek üzerine bu kez de Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği sahnesindeydi. Oyunu; Türk Halk Müziği ses sanatçısı Şakir Öner Günhan ile  Eurovision 2016 ve 2019’da San Marino’yu temsilen katılarak finale kalan Türk Şarkıcı ve yapımcı Serhat Hacıpaşalıoğlu’nun da aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişi izledi.

Yeşilçam sinemasından esinlenerek izleyiciye “esas oğlan, esas kız ve kötü adam, aşk, intikam, kıskançlık ve entrikalarla” dolu bir müzikal keyfi yaşatan oyunun bir sahnesinde verilen “kadına şiddet” mesajı ise gecenin en çarpıcı anı oldu. Oyunun başrolündeki “Aksaraylı Halil”in, birlikte ölmeyi teklif ettiği kadını ve kendisini öldürmesinin ardından sahneye giren Genel Sanat Yönetmeni ve anlatıcı rolündeki Hüseyin Akşen, “Hayır, bu sahne böyle olamaz. Dünyanın hiç bir yerinde, hiç bir nedenle kadınlar öldürülemez, öldürülmemeli.” diyerek sahnenin yeniden oynanmasını istedi. İzleyicilerin ayakta alkışladığı bu söylemin ardından sahne yeniden canlandırılarak bu kez mutlu sonla final yapıldı.

GENÇ YETENEKLER, USTALARLA AYNI SAHNEDE

Erman Canatan’ın yazdığı eseri, ünlü oyuncu Erdal Cindoruk yönetti. Tiyatronun genel sanat yönetmeni Hüseyin Akşen, Tarık Papuççuoğlu, Erdal Cindoruk,  Mihriban Er gibi ünlü  isimlerin rol aldığı oyunda, esas kız Gülperi’yi genç yeteneklerden Cansın Yunt ve esas oğlanı Aksaraylı Halil’i  Oğulcan Çelik canlandırıyor. Oyunda Tiyatronun daimi kadrosu Yerkan Kahraman-Sertaç Aydın-Ziba Türk’ün yanı sıra,  Zeynep Dündar-Ertuğrul Cön-Irmak Çağlar-Filiz Çoktezcanlı-Fazıl Çelikel ve Ramin Fahrangniya da oyunları ve dansları ile yer alıyor.

DEKOR: Kader-Serkan Aktü KOSTÜM: Dittomama IŞIK: Hakan Özipek MÜZİK: Deniz Doğançay

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu