AsayişÇevreGündemManşet

YANGIN BÖLGESİ DRONE İLE GÖRÜNTÜLENDİ

Bodrum Mumcular orman yangını sonrası bölge drone ile görüntülendi. Bayır Mevkisinin büyük tehlike atlattığı ve köyü çevreleyen ormanları küle çeviren yangının izleri havadan daha net ortaya çıktı.

Mumcular Mahallesine bağlı Bayır Mevkiinde meydana gelen orman yangını sonrası bölge havadan drone ile görüntülendi. 7 Ağustos Çarşamba günü öğle saatlerinde çıkan ve aynı gün akşam saatlerinde kontrol altına alınan yangında Bayır Mahallesi büyük tehlike atlattı. Zeytinlik alanların büyük bir kısmını ve köyü çevreleyen ormanları yok eden yangının izleri hava görüntülerinde net şekilde görülüyor.

Orman yangın söndürme ekipleri, itfaiye ekipleri ve vatandaşların cansiperane mücadelesinin yanında havadan yangın söndürme helikopterlerinin yoğun desteğiyle alevler evlere metreler kala durdurulabilmişti. Yangında 600 zeytin ağacı ve 30 arı kovanı yanan Yılmaz Öztürk adlı vatandaş evini ise yanmaktan son anda kurtardı. Öztürk, “Arı kovanlarım, zeytinliğim, bahçemdeki meyve ağaçları ve saman paketlerim yandı. Evimizi zor kurtardık. Orman arazöz ekipleri ve havadan helikopterler olmasaydı evimizde yanacaktı. Allah onlardan razı olsun” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu