ÇevreGündemManşet

SAHİL ŞERİDİNİN BİR BÖLÜMÜ KAPATILDI

gündoğan plajıGündoğan Mahallesi’ndeki yaklaşık 100 metrelik sahil şeridinin bir bölümü özel mülk olduğu gerekçesiyle kapatıldı.

Geçtiğimiz günlerde çevreci Saynur Gelendost’un anıtının yıkılmasıyla gündeme gelen bölgedeki sahil şeridi 3’te 1’lik kısmı özel mülk olduğu gerekçesiyle mülk sahibi Müteahhit Muhamet Karapınar tarafından çitlerle çevrilerek kapatıldı. Çitlerin üzerine de ‘özel mülk’ yazılı tabelalar asıldı.

Muğla’nın büyükşehir olması ardından kapatılan Gündoğan Belde Belediyesi’nin CHP’li eski belediye başkanlarından Hasan Ali Yılankaya, o dönemde mülkiyeti Karapınar Ailesi’ne ait olan Gündoğan Sahili’ndeki araziyi kamu alanı olarak kullanmak üzere isteyip, yazılı anlaşma yapmıştı. Uzunca bir süre kamu kullanımına açık olan alanın birkaç gün önce mülk sahibi tarafından çitlerle çevrildi.

Konu ile ilgili görüşleri alınan kimi mahalle sakinleri de mülk sahibi Muhamet Karapınar’ın haklı olduğunu ve özel mülkünü çitlerle çevirmesinden dolayı kendisini suçlamadıklarını dile getirerek, yetkili kurumlarla bir araya gelerek mülk sahibini de mağdur etmeden bir çözüm bulunması ve sahilin tekrar eski haline getirilmesi talebinde bulundular. Kimi vatandaşlar da sahilin kapanmasının bölgedeki turizmi kötü etkileyeceğini savundu.

Konu ile ilgili bilgiler veren Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Taner Uslu şunları söyledi:

“Mülk sahibinin bize bir başvurusu oldu, özel mülkündeki sınırları çevirmek için. Bodrum Kaymakamlığına da aynı başvuruyu yapmış galiba. Biz oraya gittik kontrol ettirdik. Orası kendi sınırlarında. Biz oraya yürüyüş yolunu tekrar yapacağız fakat yasal prosedürden yürümek zorundayız. Yasal prosedürden yürümezsek 20 sene sonra da olsa bazı sıkıntıları yaşıyoruz. Ama yasal prosedürler biraz zaman alıyor. Yani orası ile ilgili bir çalışmamız var.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu