GündemManşet

BODRUM’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Bodrum Belediye Meydanı’nda sabah saatlerinde resmi tören düzenlendi.

Törene; Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Garnizon Komutanı Personel Albay İzzet Adagideli, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Arslan ile Belediye Meclis Üyeleri, Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İstihkam Yüzbaşı Murat Açıkbaş, “Bugün Türk tarihinin dönüm noktasında kazanılan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini sağlamlaştıran 30 Ağustos Zaferinin 96. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz. Asil Türk milleti kahraman Türk ordusuyla birlikte varlığına ve vatanına kast edenlere karşı 96 yıl önce bugün, kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle yeniden dirilerek topyekun bir var oluş mücadelesi sırasında eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır. 26 Ağustos’ta Malazgirt Savaşıyla Anadolu’nun kapılarını Türklere açan kahraman ordumuz, 30 Ağustos zaferiyle de Anadolu topraklarının Türk vatanı olduğunu, önünde durulmaz bir iradeyle düşmana ispatlamıştır” dedi.

Törenin ardından Kaymakam Bekir Yılmaz ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Garnizon Komutanı Personel Albay İzzet Adagideli ve Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Arslan, Bodrum Kaymakamlık Makamına geçerek tebrikleri kabul etti.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında ayrıca Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı T.C.G.MARTI P-341 gemisini ziyaret etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu