GündemKültür SanatManşet

FESTİVALİN SON GÜNÜNDE MUHTEŞEM FİNAL

Bodrum Uluslararası Turgutreis Festivalinin son günü muhteşem bir finalle son buldu.

Çağların şarkıları eşliğinde başlayan gecede, Tiyatro sanatçısı Tarık Pabuççuoğlu’nun sunuculukyaptığı festivalde izleyiciler erken saatte yerlerini aldı. Gecede bütün davetlilere festival organizasyonu tarafından Türk bayrağı dağıtıldı. Konser alanının tıklım tıklım dolu olduğu olması, birçok izleyicinin konser bitimine kadar ayakta kalmasına neden oldu.Konseri ayakta izleyenlerinşarkılara danslarıyla eşlik ettiği görüldü.

‘’İstanbul Tayfası’’ grubuyla başlayan konser, Ege’nin sahneye çıkmasıyla coşkuya dönüştü.Delice birsevda şarkısıyla programa başlayan Ege,“en güzel gün batımının ve insanlarının Turgutreis’te” olduğunu belirterek seyircilere hoş geldiniz ifadeleriyle konserine devam etti.

EGE ŞARKILARIYLA FESTİVALDE SEVGİ VE COŞKUYLA KARŞILANDI

Ege’nin şarkıları eşliğinde hareketlenmeye başlayan konser, Sabancı parkını şenlik alanına çevirdi. ‘’Bir yarim olsun isterdim’’ ve Cem Karacanın şarkısı ‘’Bir gün belki hayattan’’ şarkısına alkışlarla eşlik eden seyircilerin, oturacak yer bulamaması Turgutreis festivalindeizdihama neden oldu. Seyirciyle tam bir uyum içinde olan Ege muhteşem bir sahne performansı ile gönüllere taht kurdu.’’Budünyada ki en muhteşem kişi Atatürk’ü bilendir’’ diyerek seyircilerini coşturan Ege,biz Atatürkün çocuklarıyız ifadelerini kullandı.10 uncu yıl marşınıseslendiren Ege,izleyicileri coşturarak konseri bitirdi. Alanda bulunan seyircilerin coşkulu alkışları ve tezahüratları sonunda tekrar sahneye çıkan Ege, Bana esmeyi anlat şarkısını okuyarak konserine son verdi.

Festival komitesi tarafından Ege’ye plaket ve çiçek verildi.

FESTİVALİN SUNUCULUĞUNU TARIK PAPUÇÇUOĞLU YAPTI

TarıkPabuçcuoğlu’nunesprili sunumuyla devam eden gecede seyirciler arasında bulunan eski Türk sanat müziği sanatçısı, Çetin,Nesrin Körükçü çifti sahneye davet edildi. ‘’Hiç ayrılamam derken’’ şarkısını seslendiren çift, seyircilere nostaljik anlar yaşattılar.

BORA GENCER SAHNEDE DANSÇILARIYLA BİRLİKTE ŞOV YAPTI

Ege’nin ardından sahne alan Bora Gencer’in,gömleği ve kırmızı ayakkabıları seyircilerinin Gencer’i coşkuyla ve alkışlarla karşılamasına sebep oldu.Sahneye iki dansçı kızla çıkan Bora Gencer performansınason darbe şarkısıyla başladı. Duygusal şarkılarla konserine devam eden Gencer, Kara Sevda ve Yoluna Taş Koydum şarkılarıyla seyircileri coşturdu. Sahneden izleyicilerin arasına inen Gencer, hayranları tarafından sevgi seline boğuldu.Halkın arasında hayranlarıyla birlikte bir yandan şarkısını seslendirip,bir yandan selfiler çektirdi.

Festival öncesinde Bodrum Belediyesi ile birlikte planlanan bu organizasyonda,bazı sorunlar yaşansa da,Başkan Aras’ın festivale intikal etmesiyle eksikliğini duyduğumuz Bodrum Belediye başkanı Ahmet Aras’ın sonundaFestivalin finaline sürpriz ziyaretiyle hem konser organizasyonundaki komite üyelerini, hemde Turgutreis halkını mutlu etti. Bodrum’da aynı anda bir çok etkinliğin yapılması,Bodrum belediye Başkanı Ahmet Aras’ın, tüm etkinliklere katılmasını zorlukla gerçekleştirmesine neden oldu.Ahmet Aras’n festival alanına gelmesiyle,Bodrum Uluslararası Turgutreis Kültür-Sanat-Turizm Festivalini gerçekleştiren ekibin, ArToros ve TURDER derneği ve festival katılımcılarının ve halkın başkan Aras’ı coşkuyla karşılamasına sebep oldu.

FESTİVAL FİNALİ PLAKET VE ÇİÇEKLERİN VERİLMESİYLE SON BULDU

Bora Gencer’in sahnesinde sırasında gelen Aras’ın festivalin sunuculuğu yapan Tarık Papuççuoğlu tarafından sahneye davet etmesi üzerine, Ersan Erdura, Bora Gencer, Selçuk Alagöz ve Recai Çakırsahnede yerlerini aldılar. Zülfü Livaneli’nin Yiğidim Aslanım Şarkısını seslendirip,ellerinde Türk bayraklarıyla sahnede şarkı söyleyen Aras ve sanatçılara, alanda bulunan halkta eşlik ederek güzel görüntüler oluşturdu. Keyifli anlar yaşanan sahnede birlikte şarkı seslendirmeleri bittiğinde ise Festivalde sahne alan sanatçılara ve Festivalin gerçekleşmesini sağlayan komite üyelerine,‘’ArToros Derneği Başkanı Festival Komite Direktörü Gülsen Cengiz,TURDER Derneği Başkanı Mahmut Kaya’’ eşliğinde plaketleri verildi.

Plaket töreninin ardından toplu aile fotoğrafı çekilerek, Ahmet Aras’ın, Recai Çakır ve Festival Direktörü Gülsen Cengiz’in gerçekleşen festival hakkında bilgi ve teşekkürleri halk ile paylaşıldı. Başkan Aras ve Recai Çakır ise artık Turgutreis’in ‘’Uluslararası bir Festivali var’’ şeklinde konuştular.‘’Bu festivalde emeği geçen organizasyonve katkıda bulunanlara teşekkür ediyoruz, bu festivali seneye dersimize çalışarak, organize olarak, programlayarak takvime bağlayıp süreklilik sağlayacağız. Biz buradan bunun sözünü veriyoruz. Hatta gördüğünüz gibi dört günlük bir festival Bodrum ve Turgutreis halkına yetmedi biz bu Festivali seneye yedi gün yapacağız’’ifadeleriyle final konuşması tamamlandı.

Festival İzmir Marşının Halk ile beraber söylenmesiyle sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu