GündemManşetSiyaset

CHP BODRUM İLÇE DANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI…

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Danışma toplantısıCumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Danışma toplantısı Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya Gençlik Kolları Başkanı Salih Yanık’ın “Siyaseti kendimiz için mi yoksa yaşadığımız ülkemiz için mi yapıyoruz önce ona karar verelim.” şeklindeki sözleri damgasını vurdu.

CHP Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan ve Prof.Nurettin Demir ile birlikte Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Danışma toplantısı Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Bir saat gecikme ile başlayan toplantısın açılış konuşmasını CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen yaptı. Konuşmasının başında geçmiş dönem CHP Bodrum İlçe Başkanlarından Adil Karabağlı’nın vefatını üyelere duyurdu. Seymen ilçe danışma toplantılarında geleneksel olarak danışma kurulu üyelerinin konuştuğunu, ancak bu gün zaman yettiği sürece üyelerinde konuşmasına olanak sağlanacağını ifade etti. Başkan Seymen’in bu kararı CHP’liler tarafından memnuniyetle karşılandı.

ÜYELERE DE KONUŞMA HAKKI VERECEĞİZ…

CHP Bodrum İlçe Danışma toplantısında iki gündem maddesi ile toplandığını ifade ederek şöyle konuştu; “İki gündem maddemiz var bir genel seçimlerin değerlendirilmesi, iki önümüzdeki sürecin değerlendirilmesi olacaktır. Konuşmacıların bu gündem maddelerinin dışına çıkmamaya dikkat ederler ise iyi olur. Bir diğer konu ise; Bodrum’da konuşmak isteyen ciddi sayıda üye arkadaşlarımız var. Yönetmeliğimizde sadece Danışma Kurulu üyeleri konuşabilir diye bir kuralımız var ama üyelerimizi hep eksik bırakıyoruz. Bu gün üye arkadaşlarımıza daha fazla söz vermek istiyorum.”

KİMSENİN PARTİYE KÜSME HAKKI YOKTUR…

Başkan Seymen seçimden bu yana yapılan parti içi çalışmalarını anlattığı konuşmasında, CHP içinde parti içi yarışların bittiğini kaydederek oldukça dikkat çeken şu ifadelere yer verdi; “Hiçbir Cumhuriyet Halk Partilinin hangi nedenle olursa olsun, partisine küsme lüksü de, ayrıca hakkı da yoktur.  Bu gün Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyetimiz AKP iktidarının uygulamaları nedeni ile tehdit altındadır. Mesele artık Memleket meselesi haline gelmiştir. Yerelde ve genelde el ele vererek CHP iktidarını kurarak yarınlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor.”

TEPEDEN İNME KARARLAR KABUL EDİLEMEZ…

Bodrum üzerinde planlı ve istikrarlı bir şekilde AKP zihniyetinin oyunlarının açıkça oynanmaya başlandığın görüldüğünü söyleyerek konuşmasına başlayan CHP Bodrum Yönetim Kurulu üyesi Avukat Emine Yenilmez Aydemir şunları söyledi; “Önce Bakanlığa imar yetkisi tanındı. Böylelikle belediyelerden imar yetkisi alınamayan yerlere Bakanlık tarafından imar verilerek talan ve kayırmanın yolu açıldı. Geçtiğimiz yıllarda dönemin bakanları tarafından Pina Yarımadasında yapılaşmaya izin verilmeyeceğinin söylenmesine rağmen, dört büyük otelin yükseldiğini görüyoruz. Yalıkavak’ta ÇED raporunun gerekli olmadığı yönünde alınan kararlar ile acele kamulaştırma yolu ile adeta vatandaşın toprağına el koyan, RES ihalesini alan firma tarafından çalışmaları başladı. Çevre platformuna destek verdik ve bölge halkının yanında olduk. Ardından Bodrum’da konutların pahalı olması iddiası ile TOKİ’nin ucuz konut yapacağı gündeme getirildi. Amacın vatandaşa ucuz konut sağlamak mı, yoksa AKP seçmeninin yada imzaladığımız anlaşma çerçevesinde Avrupa’ya gönderemeyeceğimiz Suriyelileri yerleştirerek AKP’ye oy devşirilip, devşirilmeyeceği de bir muamma. Yapılan konutların Bodrum mimarisi ve imar durumuna uygun inşa edilip edilmeyeceği de bilmiyoruz.”

CHP Bodrum Yönetim Kurulu üyesi Avukat Emine Yenilmez Aydemir Ortakent’e yapılması planlanan İslamı Tanıtım Merkezi’nin de tepeden inme bir kararla yapılmasının kabul edilemez olduğunu sözlerine ekledi.

Daha sonra kürsüye CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu geldi. Çakaloğlu Kadın Kollarının çalışmalarını anlattı.

SEÇİLEN SİYASETÇİLER SÖZLERİNİ TUTMADI…

CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanı Salih Yanık konuşmasında Gençlik Kolları olarak destek verdikleri siyasetçilerin seçimi kazandıktan sonra sözlerini tutmadığını iddia etti. Oldukça dikkat çeken noktaların olduğu konuşması ile özellikle gençler tarafından coşkuyla alkışlanan Yanık şöyle konuştu; “Bazı seçimler kazanıldıktan sonra gençlerin telefonları açılmıyor. Bu gençlere söz hakkı sağlanmıyorsa bu büyük bir sıkıntıdır. Partimizde çalıştırmak istediğim genç arkadaşlarımız ile bu sıkıntıları yaşıyorum. Bize verilen sözlerin hiç biri tutulmadı diyorum. Büyüklerimizin bazı konularda bizlere örnek olmanız gerekiyor.”

SİYASETİ NE İÇİN YAPIYORUZ?

CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanı Salih Yanık kimse inanmadığı halde Bodrum’dan Muğla’ya, Bodrum Gençlik Kollarından bir başkan ve iki yönetim kurulu üyesi gönderdiklerini söyledi. Başkan Yanık konuşmasını şöyle sürdürdü; “Tüm enerjimizi kendi içimizde çalışmaktan çok, yerelde değil de genelde değiştirmek için harcarsak, CHP’den daha büyük bir güç bu Türkiye’de yok. Biz kendi içimizde bu kadar çok savaşırken, kongrelerde, ilçe başkanlığı seçimlerinde, bizler birbirimizi bu kadar çok yıpratırken biz bu enerjimizi genele döksek bir çok şeyi değiştirebiliriz. İstanbul’da Ankara’da insanlar hayatlarını kaybediyorlar, biz burada bir şeyleri tartışıyoruz. Sonuç ne olacak? Neyi değiştireceğiz? Siyaseti kendimiz için mi yoksa yaşadığımız ülkemiz için mi yapıyoruz önce ona karar verelim.”

BODRUM’U HALKLA BİRLİKTE YÖNETECEKSİNİZ…

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu ise yaptığı konuşmasında Kent Konseyinin çalışmalarını anlattı ve 23 Mart Çarşamba günü Bodrum için çok önemli bir konu olan “İslam Tanıtım Merkezi” projesi ile ilgili olağan üstü bir genel kurul yapılacağını bildirdi. Bütün STK temsilcilerinin katılımının çok önemli olduğunu ifade eden Topçu şunları söyledi; “Bize diyorlar ki; Gezi mi olacaksınız? Cerattepe mi olacaksınız? Hayır ne Gezi, ne Cerattepe. Hayır! Çünkü Bodrum Türkiye’nin en görgülü toplumudur. Herkes duysun, Bodrum’da 332 tane dernek var. Bu Türkiye ortalamasının kat be kat üstündedir. Sivil Toplum Örgütlerinin bu kadar güçlü olduğu bir yerde, akşamdan sabaha aldığınız kararlar ile Bodrum’u yönetemezsiniz. Bize danışmak zorundasınız. Bodrum ya halkla birlikte yönetilecek, yada tasını tarağınızı toplayıp gideceksiniz. Bodrum hepimizindir. Bodrum bin yılların emanetidir ve bin yıllara emanet edilecektir.”

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Danışma toplantısı basına kapalı olarak devam etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu