GündemManşetSpor

15 ÜLKEDEN 950 SPORCU BODRUM’DA KOŞTU…

Bodrum’da bu yıl üçüncüsü düzenlenen “BODRUN Ultra Maratonu” gece saatlerinde verilen 100 kilometrelik koşu startıyla başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Oryantiring Federasyonu ve Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen BODRUN Ultra Maratonu,  10, 23, 50 ve 100 kilometreden oluşan 4 etapta gerçekleştirildi. Maratonun 100 kilometre etabın gece saatlerinde Bodrum Belediye Meydanı’nda start aldı.

Startın verilmesiyle birlikte Bodrum Belediye Meydanı’nda yarışa başlayan koşucular, Barlar Sokağı, Kumbahçe, Paşatarlası ve Tersaneler bölgesini geçip araziye daldı. Parkur, Kızılağaç, Çamlık, Güvercinlik bölgesinden geçerek tekrar Bodrum Belediye Meydanı’nda son buldu.

15 ülkeden 950 sporcunun katıldığı maraton gündüz saatlerinde diğer etapların startıyla devam etti. Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı maraton etaplarında dereceye girenlere sıcağı sıcağına madalyaları verildi.

Gece başlayıp öğlen saatlerinde tamamlanan zorlu 100km koşusunda 1. Kemal Kukul olurken 2. Bahadır Ozan Singer, 3. İse Mustafa Kızıltaş finişi göğüsledi.

100 km koşusunu 3.olarak tamamlayan geçen yılın birisincisi 60 yaşındaki Mustafa Kızıltaş şunları sööyledi:

“Çok keyifliydi, çok eğlenceliydi. Gece olması çok büyük avantajdı hep serinde koştuk, güneşte yanmadık. Rota çok harika, tamamı koşulabiliyor. Rotada işaretlemeler güzeldi bir sıkıntı yaşamadık. Yapanların emek sarf edenlerin hepsine teşekkür ediyorum.”

Rusya’dan maratona katılan Ivan Baryshev ise Moskova’dan geldiğini, ilk defa 100 km. koştuğu için zorlandığını ancak her şeyin çok güzel olduğunu ifade etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu