EkonomiGündemManşet

YILIN İLK EKONOMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Muğla Valisi Esengül Civelek Başkanlığında ilin ekonomik durumu ve potansiyeli ile ilde devam eden kamu ve özel sektör yatırımlarının, üretim ve istihdam konularının değerlendirildiği “Ekonomi Değerlendirme” toplantısı yapıldı.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Esengül Civelek’in yanı sıra; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, 13 ilçe kaymakamı, ilin ekonomik aktörleri, esnaflar, iş insanları, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Civelek, ülkemizin istikrarlı bir şekilde büyümesi, gelişmesi, kalkınması ve 2023 yılı hedeflerine ulaşması sürecinde katkı sağlayan, üretimde bulunan, yatırım yapan, istihdam yaratan ve ihracat gerçekleştiren iş dünyasının temsilcilerini ve yatırımcılarını son zamanlarda uygulamaya yansıtılan teşvik, hibe, destek programları ile birlikte milli istihdam seferberliği konularında bilgilendirmek amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti.

Vali Civelek, İş dünyasının ve yatırımcıların uygulamaya yansıtılan teşvik politikalarından, destek ve hibe programlarından faydalanmaları gerektiğine işaret ederek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen “Burası Türkiye Burada İş Var” Milli İstihdam Seferberliğine katılım sağlamalarının güçlü ülke geleceği açısından, ilimizin sosyo-ekonomik, kültürel gelişimi açısından önem arz ettiğini belirtti.

Toplantıda tüm sektörlerdefaaliyet gösteren, katkı sağlayan yatırımcılar, iş insanları için yatırımların devam etmesi, üretimin artırılması, istihdamın yaratılmasına yönelik uygulamaya yansıtılan teşvik, destek ve hibe politikaları hakkında ilgili kamu kurum kuruluş birim amirleri detaylı bilgilendirme sunumda bulundular.

Sunumların akabinde görüş ve öneriler dile getirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu