GündemManşet

DOYASIYA EĞLENDİLER…

Bodrum, 2019 Turizm Sezonuna; Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi  işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Çocuk Festivali ile başladı.

Önceki gün gerçekleşen festivalde havanın da güzel olması, etkinlik  alanında yüzlerce çocuğun ve ailelerinin buluşmasını sağladı.

Tüm etkinliklerin ücretsiz olduğu festivalde çocuklar; şişme oyun parkında gün boyunca sıralarının gelmesini beklerken,  Doğa Koleji’nin sponsorluğunu üstlendiği Planetaryum’da izlenen uzay filmleri çocukların vazgeçilmezi oldu.

Festival katılımcılarından Bodrum Hayvan Hakları Derneği’nin  çocuklar için açtığı kuş ve kedi evi atölyesinde çocuklar keyifle hem evleri boyadılar, hem de  dernek masasında dağıtılan ve sokak hayvanlarını beslemeleri için hazırlanan ücretsiz mama poşetlerini alarak, hayvan sevgisi bilincini yaşadılar. JCI Bodrum, Ata tohumlarını minikler için dağıtırken, aynı zamanda doğal yaşamın önemi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Melike Yavuz,  Yoga Atölyesinde minik katılımcılarına kısa bir sunum ve eğitim verdi. Psikolog Miray Demir aile çocuk eğitimi ile ilgili sunumunda soru cevapları yanıtladı. Doğa koleji atölyelerinde gün boyunca çeşitli aktivitelerin de yapıldığı etkinlikte gelen çocuklara Bodrumcity.com, ARKAR ve KARADERİLİ firmalarının sponsorlukları ile yüzlerce çocuk kitabı ücretsiz dağıtıldı.

Festival bitiminde bilgi veren  Etkinlik Koordinatörü, Bodrumcity.com Haber Sitesi Yazı işleri Müdürü Gülay Ece Harmandaoğlu;  Festival organizasyonlarına 11 yıl önce ilk kez “Gümbet  Yeldeğirmenleri’nde Uçurtma Festivali” ile başladıklarına dikkat çekerek, “ Yapacağımız işlerde her zaman çocuk ve aileyi ön planda düşünürüz.  Geçen zamanla birlikte biz de kendimizi güncelliyoruz. Bu yıl oyun parkı ve atölyelerle çocuklarımızın daha çok eğleneceğini düşündük. Bodrum sakinlerinin gösterdiği yoğun ilgi, sorumluluğumuzu daha da artırdı. Bundan sonraki hedefimiz artık önümüzdeki yıllarda Çocuk Festivalini gelenekselleştirerek  önce ulusal, sonrasında da uluslar arası düzeyde gerçekleştirebilmek.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu