GündemManşet

FESTİVAL KAPSAMINDA BUZ GİBİ HAVADA YÜZDÜLER

Bodrum’da 2 genç yüzücü, “Halikarnassos İki Yaka Kültür Sanat Festivali” kapsamında Adaboğazı’ndan Kumbahçe’ye yüzdü.

Geçen yıl Manş Denizi’ni yüzerek geçen 23 yaşındaki Bengisu Avcı ile 18 yaşındaki Aysu Türkoğlu, “Halikarnassos İki Yaka Kültür Sanat Festivali” kapsamında Türk-Yunan dostluğunu vurgulamak adına Kos Adası’ndan Bodrum’a yüzmek istedi.

Sabah saatlerinde Kos’tan Bodrum’a yüzmek için hazırlıklarını yapan iki sporcuya açıklarda dalga boyunun çok yüksek olması nedeniyle izin verilmedi. İki sporcu, Adaboğazı’ndan Kumbahçe’ye yüzmeye karar verdi.

Öğleye doğru Adaboğazı’ndan yüzmeye başlayan sporcular, 5 kilometrelik uzunluğu 1.5 saatte yüzerek Kumbahçe’ye, festival alanına ulaştılar. İkiliye Sahil Güvenlik, STS Bodrum Okul Gemisi ve Bodrum Deniz Kurtarma eşlik etti. Yüzücüler burada alkışlarla karşılandı. Avcı ve Türkoğlu daha Türk ve Yunan bayrakları ile fotoğraf çektirerek dostluk mesajları verdi.

Hava şartlarından dolayı Adaboğazı’ndan yüzmek durumunda kaldıklarını ifade eden 18 yaşındaki Aysu Türkoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Türkiye ve Yunanistan’ı yani iki yakayı bir araya getirmek için yüzmek istedik. Hava şartlarından dolayı Adaboğazı’ndan yüzmek durumunda kaldık. Benim daha önce de çok sayıda açık su derecem var. ilerleyen dönemlerde daha fazlasını elde etmeyi ümit ediyorum. İdolüm olan Bengisu Avcı Manş Denizi’ni geçti, ben de ardından gelerek geçmeyi düşünüyorum.”

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri öğrencisi 23 yaşındaki Bengisu Avcı ise “2018 yılında Manş Denizi’ni geçmiştim. Bu sene burada bir denememiz olacaktı. Asıl hedefimiz Kos’tan Bodrum’a yüzmekti. Ama hava koşulları elvermedi. Biz de alternatif olarak Adaboğazı’ndan yüzdük. Çok mutluyuz. İnşallah önümüzdeki yıllarda Yunan yüzücülerle birlikte de yağabiliriz. Bizim için çok güzel bir deneyimdi. Sabah Kos Limanı’ndan çıktığımızda buraya gelirken moralimiz bozuktu. Dalgalar çok büyüktü, çok rüzgar vardı. Daha sonra Türk sularına girdiğimizde daha uygun hava şartları ile karşılaştık. Bu sefer işimiz kolaylaştı. Yanımızda kaptanımız ve ekibimizde çok iyiydi. Çok yardımcı oldular.” ifadelerini kullandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu