GündemKültür SanatManşet

ANADOLU ATEŞİ ANTİK TİYATROYU KAVURDU

Kuruluşunun 20. Yılında, sahnelerde ise 18.yılında Türkiye başta olmak üzere, Dünya’nın her yerinde kültürel esinti yaratmaya devam eden Anadolu Ateşi Dans Topluluğu  Ege Turnesi kapsamında Bodrum Antik Tiyatro da hayranları ile buluştu.

18 yıldır 100 ülkede 45 milyonu aşan seyirciyle buluşan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nu Bodrum Antik Tiyatro da iki bini aşkın kişi izledi.

Anadolu Ateşi gösterisi Ege sahillerini dolaşıyor

Tüm dünyada ve Türkiye’de 5 bin’den fazla kez seyirciyle buluşan Anadolu Ateşi Ege Turnesi gösterileri, Marmaris ve Bodrum dan sonra 25 Ağustos’da Çeşme ve 26 Ağustos’da Kuşadası’nda seyircisiyle buluşacak.

Bodrum Seyircisi Başka

Mustafa Erdoğan, Bodrum Antik gösterisi öncesinde gazetecilere sahnede yaptığı açıklamada Bodrum Antik Tiyatrosunda 3 bin yıl aradan sonra gerçekleştirilen restorasyon’un ardından ilk temsili Anadolu Ateşi’nin gerçekleştirdiği için ayrı bir yeri olduğunu açıkladı. Bodrum da 90 kişilik ekiple gösteri yapan Erdoğan’nın açıklaması şöyle:

Bodrum Antik Tiyatro’nun üçbin yıl sonraki ilk temsilini restorasyondan sonra ilk biz gerçekleştirdik. Ondan sonra her sene gelip burada oynamaya başladık. Dolayısı ile bizim için özel bir sahne. Bodrum’un seyircisi de mükemmel bir seyirci. Burada yaklaşık 11 milletten seyircimiz var. Avusturalya dan gelen bizim oradaki temsilcimizde var. Biz kasım ayında Avusturalya da bir gösteri yapıcaz. Muhteşem bir gösteri olacak. Çok çalıştık.” Dedi.

Bir gazetecinin çocuklarınızda buradalar demesi üzerine “onlar her zaman yanımdalar. Arada kaçıp geliyorum buraya . Bu da iyi bir vesile oluyor. Onlarla vakit geçiricem. Yarında alıp Antalya gösterisine gidiyoruz beraber. İş ile tatili birleştiriyoruz. Yazın çok yoğun oluyor. Ama hiç ara vermek yok. “ dedi.

Erdoğan, Bodrum Antik Tiyatro da ki gösteri için “şu an da bura 90 kişiyiz. Bu 90 kişi içerisinde Anadolu Ateşinin büyük kadrosu Anadolu Ateşinin Ankara, Gaziantep, İstanbul okullarından katılan gençler var. En iyi kadroyla en kalabalık kadroyla Bodrum seyircisine yaraşır bir gösteri olacak. “ dedi.

Bodrum Antik Tiyatro da, Anadolu Ateşi’ni; Gülben Ergen da çocukları ile birlikte seyircilerin arasına oturarak izledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu