GündemKültür SanatManşet

7 AYDA 120 ESER ÜRETTİLER…

Bodrum Halk Eğitim Merkezi tarafından gerekleştirilen “Orta Asya’da Türklerin Sanat Yolculuğu” isimli sergisi katılanları adeta büyüledi. 

7 ayda 22 öğretmen ve 250 kursiyerle hazırlanan 120 eserin Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezinde görücüye çıktığı sergi öncesinde, İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğunu sergi ile aynı adı taşıyan bir gösteri sundu. Türk ezgilerinin seslendirildiği gösteri yöresel halk dansları ile taçlandırıldı.

Halk Eğitim Müdürü Mehmet Ünal’ın ev sahipliği yaptığı sergi açılışına, Muğla Ak Parti Milletvekili M. Yavuz Demir, Kaymakam Bekir Yılmaz, Muğla Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Özmen, MHP İlçe Başkanı Ömer Varan, öğretmenler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çini, seramik, mozaik, resim, cam ve keçe işleme tekniklerinin kullanılarak yapılan eserler sergiyi gezenleri hayran bıraktı. Bodrum’da yaşayan yerli ve yabancı kursiyerlerin imza attığı eserler içinde, tablolar, heykeller, savaş malzemeleri, kapı tokmakları ve daha birçok eser gerçeklerinden esinlenerek yapıldı.

Halk Eğitim Müdürü Mehmet Ünal gazetecilere yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Özellikle Orta Asya’da yapılan kazılarda, Uygurlar, Göktürkler daha öncesi Hun Devletinden kalmış olan, özellikle kurganlardan çıkarılan at koşum takımları, kullandıkları değerli madenlere işledikleri eşyalar, onların tabi ki savaş araçları efendim onun dışında gene kurganların üzerlerine biliyorsunuz düşmanlarına temsilen balbal dediğimiz taşları dikerler ve o taşlarda tabi ki işlenmek suretiyle dikilir. Gene bu sergimizde, Göktürk yazıtlarını, dikili taşlarını o anıtları, Orhun Abidelerini de işledi kursiyerlerimiz, onlarda var sergimiz içerisinde. Genel olarak eski Türk kültürü, sanatı ve dini inanışıyla ilgili eserlerimizde var.” 

Sergi 14 Nisan’a kadar gezilebilecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu