EkonomiGündemManşet

“ANADOLU’DAN DÜNYAYA” COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ

Uluslararası Coğrafi İşaretler Zirvesi 18 / 20 Nisan tarihlerinde Ankara’da yapılacak. Ankara Ticaret Odası’nda “Anadolu’dan Dünyaya” temasıyla yapılacak zirvede, ikili iş görüşmeleri de yapılabilecek.

Ankara Ticaret Odası tarafından ilk kez 2017 yılında düzenlenen ve 15 bin kişinin katılımıyla yapılan “Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi”nin ikincisi yine ATO tarafından 18 / 20 Nisan tarihlerinde Ankara’da yapılacak. “Anadolu’dan Dünyaya” temasıyla yapılacak zirvede coğrafi işaretlerin kırsal kalkınmaya sağlayacağı faydalar konusunda farkındalık yaratılması ve yerel ürünlerin ticarileştirilmesine yönelik işbirliği platformlarının oluşturulması amaçlanıyor.

ATO’da yapılacak Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde  coğrafi işaretlerin tanıtımı ve ticarileşmesinde önemli bir köprü görevi görmesi amacıyla bir de “Coğrafi İşaretler İhtisas Fuarı” açılacak. Fuarda, coğrafi işaretli ürünlere sahip kuruluşlar ve firmalar ürünlerini sergileyecekler ve hem ulusal hem de uluslararası alım heyetleri ile iş görüşmeleri yapabilecekler.

Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi programı kapsamında yapılacak konferans, eğitim ve çalıştaylara katılım ücretsiz olacak. Bu etkinliklere katılmak isteyen ilgililerin zirvenin web sitesi olan xxx.cografiisaretlerzirvesi.com adresi üzerinden on-line kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekiyor.

Öte yandan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MİTSO tarafından Milas halıları, Milas zeytinyağı ve Milas tepsi böreğine coğrafi işaret alındığını belirterek “Milas’ın coğrafi işaretli ürünleri olan halımızı, zeytinyağımızı ve tepsi böreğimizi Ankara’da Anadolu’dan Dünyaya temasıyla yapılacak Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesine katılmaya davet ediyoruz. Özellikle halılarımız ve zeytinyağımızın tanıtımı için uluslararası katılımla yapılacak bu zirve önemli bir fırsat olabilir” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu