AsayişÇevreGündemManşet

ZEYTİNKÖY YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

pageÖnceki gün saat 14.00 sularında başlayan ve rüzgarın hızıyla geniş bir alana yayılarak Zeytinköy Mahallesini neredeyse mahveden yangın kontrol altına alındı.

Menteşe İlçesine bağlı Zeytinköy ile Dağpınar Köyü arasında başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Aleevlere havadan müdahale eden 4 uçak ile 13 helikopter havanın kararmasıyla müdahaleyi sonlandırmak zorunda kalırken kara ekipleri sabahın ilk ışıklarına kadar alevlerle savaştı.

Alevlerin Zeytinköy Mahallesini esir aldığı olayda 45 ev yandı. Gece saatlerinde ise Dağpınar Köyü tedbir amaçlı tahliye edildi.

Gün ağarmasıyla birlikte müdahaleye yeniden başlayan hava araçları bugün öğlen saatlerinde yangını kontrol altına aldı. 152 arazöz 14 dozer 750 personel 48 teknik eleman 400 mükellef ve asker yangın söndürme çalışmalarına karadan katıldı.

Bölgede AFAD ekipleri Zeytinköy Mahallesi sakinlerine gıda ve barınak temininde bulunuyor.

Yapılan ilk tespitlere göre, yangında yaklaşık 700 hektarlık alan kül olurken 45 ev kullanılmaz hale geldi. Bunun yanı sıra bin 500 arı kovanının ve birçok hayvanın telef olduğu belirlendi.

Kurtarma ekiplerinin de destek verdiği yangında soğutma çalışmaları sürüyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu