GündemManşetSiyaset

DSP GENEL BAŞKANI BODRUM’DAYDI…

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal seçim çalışmaları kapsamında Bodrum’daydı. Esanaf ziyaretlerinde bulunan Aksakal belediye başkan adayı Mehmet Necati Utkan’a destek istedi.

31 Mart günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seimleri için sabah saatlerinde Bodrum’a gelen DSP Genel Başkanı, Neyzen Tevfik Caddesinde esnaf ve denizcileri ziyaret etti.

DSP Bodrum Belediye Başkan adayı ile birlikte kısa bir şehir turu atan Aksakal gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Aksal yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yoğun bir şekilde halkla buluşuyoruz, bir özlem var bir beklenti var.  DSP’nin yeniden etkin bir şekilde siyasetin önünde olması ve vatandaşın artık yıllarca süren bu sıkıntılı ortamdan kurtulma arayışına bir çare kapısı olarak DSP’yi görmesi elbetteki bizim için önemli ve değerli buna da mutlaka karşılık vereceğiz.

Bodrum konsept olarak dünya ile bağlantısı olan bir bölgenin dünyayı bilen ve tanıyan bir belediye başkanı tarafından yönetilmesi bizim açımızdan önemli Bodrumlular içinde önemli olacağını düşünüyorum çünkü olay sadece yerel siyaset değil. Türkiye’nin dışa bakan yüzü olarak değerlendirebileceğimiz bu tip kentlerde dünya ile entegre olmayı çok daha kolaylıkla sağlayabilecek başkanların olması lazım ki dünyadaki gelişmeleri buralara aktarabilsinler. Tabi siyasette gerek Cumhur İttifakı kapsamında yer alanlar gerek Millet İttifakı kapsamında yer alanların yerel yönetimlere bakış açıları rant temeline kurgulandığı için çatışmalar daha çok olabiliyor. Eğer Bodrumlu rantın esiri olmak istemiyorsa, hakça bir yönetim istiyorsa, dünya tarafından tanınmak, dünyanın buraya olan ilgisini artmasını bekliyorsa o zaman DSP’nin adayını destekleyecek. O hakça düzeni gelişmeye yönelik ve Cumhuriyet kent umudu projesi olarak belirlediğimiz DSP’nin yerel yönetim bildirgesi içinde yer alan 10 maddelik kentleri burada yaratmak fırsatını bize verecektir. Tabi Bodrum’umuz için Muğla’mız için  ve ülkemiz içinde başarılı bir sonuç olacaktır diye düşünüyorum.

Yakışıksız, yerel seçimde olsa genel seçimde olsa siyasette kaba dil, hoyrat davranış doğru değil. Biz, Bülent Ecevit’ten daha munis siyaset yapmayı öğrendik, daha yurt için vatan için halk için toplum için bir şeyler üretmek adına siyaset yapmayı öğrendik. Kötü söz çok güzel şeyler değil, benimsemiyoruz tabi ki. Umarım bütün toplumda bunu bu şekilde değerlendirecektir.” dedi.

Daha sonra mikrofonlara konuşan DSP Bodrum belediye başkan adayı Mehmet Necati Utkan ise ilk icraatının Neyzen Tevfik Caddesi bir İstiklal Caddesi dönüştüreceğini, trafiğe kapatılacak bölgede tranvay hattının açılacağını syledi.

DSP Genel Başkanı Aksakal ve beraberindekiler Bodrum’daki ziyaretlerinin ardından Marmaris’e hareket etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu