AsayişGündemManşet

BU SEFER ORGANİZATÖRLER GÜRCİSTANLI ÇIKTI

Bodrum-göçmen kaçakçılığıSon dönemde artış gözlenen göçmen kaçakçılığı olaylarına yönelik güvenlik güçleri tedbirlerini arttırdı.

Bodrum’dan yasadışı yollarla Yunanistan’ın Kos Adasına geçmeye çalışan kaçak göçmenlere denizde Sahil Güvenlik karada ise Polis ve Jandarma ekipleri göz açtırmıyor.

Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz gün sabaha karşı devriye görevi ifa eden TCSG 302 Nolu Yalıkavak Sahil Güvenlik Botu durumunda şüphelendiği yelkenli tekneyi durdurdu. Güllük Körfezinde durdurulan 18 metrelik yelkenli tekneyi kontrol eden Sahil Güvenlik ekibi 65 kişiyi yakaladı.

Sahil Güvenlik Botuna alınan kaçaklar Yalıkavak Marinaya getirildi. Burada yapılan işlemler sırasında yakalanan şahıslardan 62’sinin Pakistan ve Afganistan uyruklu olduğu diğer 3 kişinin ise Gürcistan uyruklu olduklarını tespit etti. Torba Koyundan çıktıkları tespit edilen şahıslar Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken olayda kullanılan tekneye el konuldu.

Pakistan ve Afganistan uyruklu kaçakların Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğünde işlemleri sürerken Gürcistan uyruklu 3 kişi ise organizatörlük şüphesiyle Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliğine teslim edildi.

Öte yandan, terör suçundan aranan şahıslarında yasadışı yollarla Yunanistan’a geçebileceklerini değerlendiren ekipler güvenlik tedbirlerini sıklaştırdı. Özellikle Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı bir helikopter günün değişik zamanlarında Adaboğazı, Çelebi Adası ve Akyarlar gibi çıkış noktalarını havadan kontrol ediyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu