GündemManşetSağlık

UZMANINDAN AİLE TERAPİSİ…

Uzman Psikolog Serra Alemdar, Bodrum’da ‘Aile Terapisi’ başlıklı sunum yaptı.

Oasis Alışveriş Kültür ve Eğlence Merkezi’nin, alanında uzman kişiler ile düzenlediği “Sağlıklı Beslenme ve Mutlu Yaşam Sohbetleri”ne katılan Bodrum Amerikan Hastanesi hekimlerinden Uzman Psikolog Serra Alemdar, Aile Terapisi’ başlıklı sunum yaptı.

Oasis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen sunumda aile terapisinin ne olduğu, hangi durumlarda aile terapisinin gerekli olduğu üzerine konuşan Serra Alemdar, “Ailede herhangi birinin ciddi bir sağlık sorunu varsa veya herhangi bir psikiyatrik rahatsızlığı varsa yahut alkol bağımlılığı varsa aile terapisi iyi bir fikir olabilir. Aile terapisi zaten genel olarak kişiye ve aileye özel bir durum. Dolayısıyla şöyle yapmanız gerekir diye hazır bir paket program yok. Herkesin kendine özgü zorluklarını, becerilerini, birikimlerini kullanarak içinde bulundukları sıkıntılı durumdan çıkmalarına yardım ediyoruz. Aile terapisi olduğu zaman bazı konularda daha avantajlıyız. Çünkü ailedeki herkes o problemle alakalı bir bilgi edinmiş oluyor. Herkes nasıl başa çıkılacağı ile ilgili bilgi edinmiş oluyor. Bir takım çalışması oluyor. Dolayısıyla bazı şeyler kolaylaşıyor. Bazı problemlerden çıkmak kolaylaşıyor.” ifadelerini kullandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu