AsayişGündemManşet

TEKNE KAZASI İLE İLGİLİ 5 KİŞİ TUTUKLANDI

Bodrum-jandarma-göçmen kaçakçılığı29 Eylül günü yasadışı yollarla Yunan adasına geçmeye çalışırken batan tekne ile ilgili 5 kişi tutuklandı.

Bodrum’dan yasa dışı yollarla Yunanistan’ın İstanköy Adasına umut yolculuğuna çıkan ve Karaada açıklarında batan teknede 6 kişi hayatını kaybetmiş 4 kişi ise sağ kurtulmuştu. Pakistan ve Suriye uyruklu 31 kişinin bindirildiği teknenin batması olayı ile ilgili olarak 21 kişi halen kayıp.

Kaza sonrası Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince başlatılan soruşturma kapsamında ilk olarak 1 Türk vatandaşı gözaltına alınmıştı. Yürütülen soruşturma kapsamında kurtarılan 4 kaçağında ifadesine başvuruldu.

Jandarma ekipleri yaptıkları operasyonlar sonunda toplam 5 kişiyi, göçmen kaçakçılığı yapmak ve birden fazla kişinin bilinçli taksirle ölümüne neden olmak suçlarından adli makamlara sevk etti. Mahkemeye çıkarılan ve Türk oldukları öğrenilen M.A.,  S. Y.,  C. G.,  O.K. ve E.K. isimli 5 kişi tutuklanarak Muğla Cezaevine kapatıldı.

Öte yandan, olayla ilgili olduğu belirlenen 2 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu